VolkerWessels lanceert Asset.Insight.

logo volkerwessels volker wessels

Het verschaffen van inzicht in de asset status is de kern van het nieuwe bedrijf Asset.Insight. Inzicht in assets zorgt ervoor dat de asset eigenaar of beheerder het onderhoud op de meest efficiënte en effectieve manier in te richten. Dit zorgt voor grotere beschikbaarheid van de asset, meer veiligheid voor de gebruiker en scheelt tijd en geld. Asset.Insight. verzamelt data door inspecties, metingen en continue monitoring. Door slim gebruik van onze asset expertise en data analytics competenties (o.a. Internet of Things (IoT) en machine learning) vertalen we data naar scherpe inzichten en voorspellende modellen.

‘Razendsnelle technologische ontwikkelingen en veranderende wensen van de klant – de wereld om ons heen verandert in een hoog tempo. Om op deze veranderingen in te kunnen spelen moeten we continu blijven innoveren. Asset.Insight. helpt asset eigenaren en beheerders hun asset prestatie te optimaliseren. We bieden toegevoegde waarde door de asset expertise slim te combineren met innovatieve data analytics technieken’, aldus Paul de Hair, algemeen directeur Asset.Insight.

Digitalisering assets en voorspellende modellen

Het inwinnen van data kan geschieden via metingen en inspecties. Asset.Insight. beschikt over een scala aan instrumenten (denk aan een meettrein, meetwagens, een 3D-scanner die geplaatst kan worden op boten of auto’s, drones) waarmee zij assets kan digitaliseren. Ingewonnen en ingekochte data vertaalt Asset.Insight. naar die inzichten (evt. voorspellende modellen) die haar klanten helpt de juiste onderhoudsbeslissing op het juiste moment te nemen. Bijvoorbeeld om de veiligheid van gebruikers van de asset te waarborgen. Dit is interessant voor klanten die spoorwegen, wegen, waterkeringen, vaarwegen, afvalwaterketen, havens en (petrochemische) industrie hebben of beheren.

Een concrete toepassing van een voorspellend model ligt in het beheersen van spoorstaafschades. Door de belasting van passerende treinen en lokale condities slijten spoorstaven en ontstaan er haarfijne scheurtjes in de spoorstaaf. Op termijn moeten deze spoorstaven moeten vervangen worden om veilige berijdbaarheid te kunnen garanderen. Met tijdig inzicht in de locatie van beginnende schades kan preventief onderhoud uitgevoerd worden. De EddyCurrent-Lorrie, een innovatief meetinstrument van Asset.Insight., kan beginnende scheuren met een diepte van 0,5 tot 5 millimeter in de spoorstaaf meten. Scheuren die dieper gaan kunnen met ultrasoon, oftewel via geluidsgolven, gemeten worden. Door de gevonden schadepatronen te analyseren en toe te passen op nieuwe gebieden, kan een voorspelling worden gedaan van de plaatsen waar de kans op spoorstaafschades zodanig groot is dat gericht preventief onderhoud loont. Dit verlengt de levensduur van de spoorstaven tegen lage kosten, vermindert verstoringen en garandeert veilige berijdbaarheid van het spoor.

Asset.Insight. bundelt krachten

Asset.Insight. inspecteert, meet, monitort en voorspelt de kwaliteit van assets. Dit doet zij met een team van ruim 120 gecertificeerde inspecteurs, data analysten en asset expers. De krachten op het gebied van meet- en inspectie, zijn gebundeld onder de naam Asset.Insight. Asset.Insight. is een samenvoeging van diverse VolkerWessels-bedrijven. Het bestaat uit het onderdeel ‘Inspectation’ en ‘Data Science’ vanuit VolkerRail, de afdeling ‘Verhardingscontrole & Advies’ vanuit het bedrijf Aveco de Bondt en het onderdeel ‘Tecson Inspections’ uit MJ Oomen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: VolkerWessels