Eindhoven: Denk mee over nieuwe Vestdijk

Voor een aantrekkelijk, gezond, groen en goed bereikbaar stadscentrum

De Vestdijk gaat eind 2017 op de schop. De gemeente wil met een nieuwe Vestdijk invulling geven aan een aantrekkelijk, gezond, groen en goed bereikbaar stadscentrum. De planvorming daarvoor gebeurt de komende maanden in samenspraak met de stad. Onder het motto ‘Beleef de Vestdijk’ kunnen geïnteresseerden meedenken en meedoen. Een virtualrealitymodel helpt om de mogelijkheden van een nieuwe Vestdijk nú al echt te ervaren. Dat kan op www.eindhoven.nl/vestdijk of in het Stadhuis tijdens de Dutch Design Week.

Aanleiding voor de herinrichting van de Vestdijk is het verbeteren van de luchtkwaliteit en de

verkeersmaatregelen die hiervoor noodzakelijk zijn. Maar hierdoor ontstaan tegelijkertijd ook volop kansen om van de Vestdijk een aantrekkelijke straat te maken, waarin wensen van bewoners, ondernemers en bezoekers een plek kunnen krijgen.

Voorkeursvariant herinrichting

De luchtkwaliteit in het centrum is niet goed. De enige manier om deze voldoende te verbeteren, is

door het autoverkeer drastisch terug te dringen. Er is uitgebreid onderzoek gedaan naar mogelijke verkeersvarianten om hier een goede oplossing voor te vinden. Op basis daarvan ligt er nu een voorkeursvariant. Deze gaat uit van 30 km/uur op de gehele Vestdijk, één rijbaan minder voor autoverkeer en overal éénrichtingsverkeer. Een zogeheten ‘knip’ ter hoogte van de kruising met

Ten Hagestraat/Kanaalstraat zorgt ervoor dat doorgaand verkeer (richting 18 Septemberplein) niet meer mogelijk is, maar dat de parkeergarage Heuvel wel goed bereikbaar blijft.

Ontwerpwensen

Tijdens bijeenkomsten kunnen bewoners, ondernemers en belangenorganisaties nader in gesprek over de voorkeursvariant. Verder vraagt de gemeente geïnteresseerden hun ontwerpwensen te delen. Denk daarbij aan de ligging van fiets- en voetpaden, de aanleg van groen, water, terrassen en slimme oplossingen voor verlichting. Ook in het vervolgproces is nog volop ruimte om mee te denken over

inrichtingsmogelijkheden. Naast bijeenkomsten voor direct belanghebbenden, is het voor iedereen mogelijk om via de website ideeën en reacties te geven.

Denk mee

Meer informatie over de voorkeursvariant, planvorming en de mogelijkheden om mee te denken? Bezoek daarvoor www.eindhoven.nl/vestdijk. Kijk met het virtualrealitymodel rond op de Vestdijk, beleef wat er gaat veranderen en denk mee over de nieuwe Vestdijk. Ook tijdens de Dutch Design Week van 22 tot en met 30 oktober is deze mogelijkheid er in het Stadhuis. Iedereen is van harte welkom.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Eindhoven