Sustainder treedt toe tot smart lighting markt

Foto: Ivo Ketelaar

Het nieuwe bedrijf voor openbare verlichting, Sustainder, kondigt vandaag haar toetreding aan tot de markt van smart lighting en smart city oplossingen. Sustainder is een nieuwe speler op de markt voor armaturen. De Sustainder armaturen hebben openbare verlichting als basis maar zijn ook uitgerust met sensoren die klanten in staat stelt veiligheid en gezondheid in de publieke ruimte duurzaam te verbeteren

Vooruitstrevende innovatie en slimme productiemethoden

Het in Nederland gevestigde Sustainder combineert de productiecapaciteit van de voormalige Philips armaturenfabriek in Emmen met Dazzletek, een leidende partij in draadloze, intelligente verlichtingsbesturing gevestigd in Breda. Sustainder heeft ervaren medewerkers met diepgaande kennis uit de industrie, een solide klantenkring en een duurzaam productieproces waarmee ze het verschil gaat maken in de markt van openbare verlichting.

‘Dit zijn fundamentele bouwstenen bij het realiseren van onze ambitie om vooruitstrevende armaturen van top kwaliteit te maken waarmee we de voordelen van smart cities gaan ontsluiten’ legt Niek de Jong uit, CEO van Sustainder. ‘Door het toepassen van beschikbare technologie, kunnen we sensoren integreren in de armaturen. Hiermee ontstaat een open en innovatief eco-systeem dat we samen met partners kunnen opzetten. We zijn er trots op dat we de armaturenfabriek in Emmen open kunnen houden waarmee we banen in deze regio kunnen behouden. Door dit te combineren met de diepgaande kennis van de medewerkers van Dazzletek op het gebied van sensoren, dynamische besturingstechniek van openbare verlichting en high-tech productontwikkeling, creëren we Sustainder."

Armaturen die klaar zijn voor de behoeften van de toekomst

Sustainder start vanaf oktober met de verkoop van haar armaturen. Deze armaturen kunnen naar klantbehoefte worden samengesteld. Ze zijn beschikbaar in verschillende designs en worden uitgerust met een state-of-the art draadloos besturingssysteem. Sustainder armaturen zijn energiezuinig, besparen kosten en reduceren de uitstoot van CO2. Ze zijn eenvoudig te installeren, gemakkelijk te onderhouden en voldoen hiermee aan de hoge eisen van gemeenten, innovatiemanagers en anderen die actief zijn in de publieke ruimte. ‘De markt verschuift van traditionele verlichting naar slimme verlichting, daarom bevatten de armaturen van Sustainder standaard al flexibele opties voor sensoren.’ aldus De Jong. ‘Deze sensoren kunnen onder andere temperatuur, vervuiling, geluid en vocht meten, hetgeen betekent dat ze nu al zijn uitgerust om te voldoen aan toekomstige behoeften.

Evolueren naar een open, smart, outdoor eco-systeem

Als nieuwkomer in de markt biedt Sustainder haar klanten een belangrijk voordeel: een open en transparant technologisch eco-systeem. Hierdoor kunnen software ontwikkelaars bestaande platformen, smart city applicaties en open API’s koppelen om de steden van de toekomst te besturen en tevens nieuwe innovatieve applicaties te ontwikkelen voor publieke diensten en burgers. De Sustainder technologie is open waardoor er voor klanten geen afhankelijkheid meer bestaat van leveranciers.

Sustainder werkt al samen in dit open eco-systeem met haar partners Eneco en Luminext. Hierdoor sluiten de oplossingen van Sustainder naadloos aan op de Luminizer, de leidende beheer- en besturingsomgeving van Luminext. Sustainder en Eneco hebben een gedeelde ambitie om een smart outdoor eco-systeem te ontwikkelen om steden te helpen een smart city te worden.

Grensoverschrijdende ambitie

In deze snel veranderende wereld heeft Sustainder tot doel om een leidende rol te spelen in het leveren van slimme, toekomstbestendige led-armaturen, smart outdoor oplossingen en smart services. Deze ambitie reikt verder dan de Nederlandse markt, want Sustainder heeft vergevorderde plannen om in andere markten te verkopen. In Europa en daarbuiten.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Sustainder