Nieuwe Luminext LightScout technologie signaleert defecte verlichting

Een gepatenteerde, op LoRa gebaseerde oplossing die laat weten of het licht brandt

Luminext introduceert de nieuwe LightScout technologie op de Dag van de Openbare Ruimte. Met deze innovatieve op LoRa gebaseerde oplossing is het tijdrovende live schouwen van conventionele openbare verlichting verleden tijd. De beheerder krijgt op zijn computer automatisch bericht van de defecte lamp en kan de reparatie snel in gang zetten. Met tevreden inwoners als resultaat.

Gemeenten die niet beschikken over een telemanagement systeem voor het beheren en aansturen van de openbare verlichting, besteden jaarlijks vele kostbare uren aan het controleren van de openbare verlichting. Dit gebeurt meestal traditioneel; door in de wijken rond te rijden en te observeren. Met de introductie van de nieuwe gepatenteerde LightScout technologie is dat niet meer nodig.

De eenvoudigste manier om op afstand defecte verlichting te signaleren

Door de introductie van de LightScout technologie kunnen gemeenten de investeringen voor een uitgebreid telemanagement systeem uitstellen en toch profiteren van het op afstand signaleren van defecte verlichting. Onderin elke mast wordt de Luminext LightScout Scanner geplaatst, die automatisch controleert of de verlichting brandt of niet. De nieuwe apparatuur stuurt de meetresultaten vervolgens via de LoRa Gateway naar uw computer.

Bron: Luminext

Inzicht in het areaal met Luminizer LightScout software

Met behulp van de bijbehorende Luminizer LightScout software ziet de beheerder op zijn PC precies welke lamp defect is. Vervolgens kan hij inwoners pro-actief inlichten en zo klachten voorkomen. Ook kan hij de reparatie snel in gang zetten en op deze manier zorgen voor meer veiligheid op straat en een comfortabele leefomgeving.

Efficiënt werkordermanagement en assetmanagement

Wie gebruik maakt van deze nieuwe Luminizer Lightscout software, heeft ook de beschikking over de complete Luminizer WorkControl modules voor efficiënt werkordermanagement en assetmanagement. Met deze beheermodules worden opdrachten aan de aannemer gegeven voor herstelwerkzaamheden, inclusief de daarbij benodigde asset informatie. De monteur gaat meteen met de juiste onderdelen op pad en dat bespaart tijd. Met de werkordermodule kunnen bovendien de activiteiten van de onderhoudsaannemer op afstand worden gevolgd. Op locatie houdt de monteur de beheerder en aannemer op de hoogte over de voortgang van de reparatie via de app op zijn iPad.

Henk Walraven, directeur van Luminext denkt met deze nieuwe oplossing voor het signaleren van defecte verlichting het antwoord te bieden op de vraag van veel gemeenten. Walraven: ‘Gemeenten die nog geen dynamische verlichting hebben en toch efficiënter willen werken, zijn zeer bij gebaat met deze technologie. Klachten van inwoners over defecte verlichting kunnen zo op een relatief eenvoudige manier worden voorkomen. De LightScout technologie geeft de gemeente de maximale controle en inzicht in het areaal en dat je de software gemakkelijk kunt uitbreiden zodra je daaraan toe bent, is natuurlijk heel fijn. De ontwikkelingen gaan zo snel.’

Luminizer groeit mee

Zodra een gemeente besluit dynamische verlichting te installeren, kan de software worden uitgebreid met de extra Luminizer SmartLight functionaliteiten voor het aansturen op afstand. Gemeenten die sensoren willen gebruiken voor het verzamelen van data en voor het aansturen van objecten en informatiestromen om de leefomgeving aantrekkelijker en veiliger wilt maken, kiest voor Luminizer SmartCity. Dit is het complete platform voor 100% controle over de slimme stad.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Luminext