Bartenbrug in Den Bosch weer open

Woensdagmiddag 10 augustus stelde wethouder Jos van Son de Bartenbrug weer open voor al het verkeer. Dat deed hij samen met de directeur van Mobilis, Jan Luijten. De aannemer voert de komende tijd nog een aantal afrondende werkzaamheden aan de brug uit.

Gemeente ‘s-Hertogenbosch combineert de bouw van de nieuwe brug met het opnieuw inrichten van het omliggende gebied. Het Muntelbolwerk, de Aawal en Muntelstraat en de Graafseweg zijn al af. In het najaar start het werk aan De Bossche Pad. Ook het werk aan de omgeving van de Watertoren, de Geldersedam en het Ravelijn beginnen dan. Het Hinthamereinde blijft tijdens de komende werkzaamheden open voor alle verkeer.

Het ontwerp

Bureau ipv Delft maakte het nieuwe ontwerp van de brug. Geïnspireerd op de historische vestingwerken van ‘s-Hertogenbosch. Het bureau koos daarbij voor eenvoud.

Oude Aabrug weer in beeld

Bij de herinrichting van het Ravelijn komt het landhoofd van de oude Aabrug uit de 19e eeuw weer in beeld. Het Ravelijn ligt naast de brug aan het Muntelbolwerk. Het nieuwe plein voor de Watertoren maakt straks de nieuwe toegang naar de binnenstad compleet.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente ’s-Hertogenbosch (Den Bosch)