Philips toont de kracht van licht op GLOW 2011

In de binnenstad van Eindhoven vindt vanaf 5 november het lichtfestival GLOW plaats. Gedurende een week zal de stad de kracht van licht ervaren door bijzondere lichtinstallaties van diverse kunstenaars. Op het lichtfestival toont Philips een uniek kunstwerk dat is opgebouwd uit 200 LED-armaturen. Philips is ook dit jaar partner van GLOW, dat door Stichting CityDynamiek voor de zesde keer wordt georganiseerd.

Honderden LED-armaturen

Ter gelegenheid van het 120-jarig bestaan van Philips is het concern groots aanwezig op GLOW 2011. Philips draagt dit jaar wederom actief bij aan het podium dat het lichtfestival biedt voor talent om zich verder te ontwikkelen in de lichtkunst.

Zo heeft Philips voor de installatie van lichtontwerper Michel Suk 200 professionele LED-armaturen beschikbaar gesteld voor zijn kunstwerk ‘Schoonheid van stagnatie’. Suk heeft in een coproductie met componist Bart van Dongen een audiovisueel spektakel op en rond de campus van de TU/e neergezet. Door de LED-verlichting verrijst aan het park rond de TU/e een compleet leefbare stad, met onder andere bomen, een rivier en wolkenkrabbers. Frank van der Vloed, General Manager Lighting Benelux: “Met dit kunstwerk willen we laten zien dat LED-verlichting een belangrijke rol speelt in een leefbare stad. Goede verlichting verandert de uitstraling van een stad en zorgt dat het ook ’s avonds een prettige omgeving is, doordat verlichting bijdraagt aan het gevoel van veiligheid”.

GLOW 2011

GLOW 2011 vindt plaats van 5 tot en met 12 november 2011 in Eindhoven. Startpunt van de ruim vier kilometer lange lichtroute is het GLOW Café, in het voormalige postkantoor op het Stationsplein. Philips is vanaf het begin van het lichtfestival in 2006 actief betrokken bij GLOW. Vorig jaar trok het lichtfestival een recordaantal van 250.000 bezoekers uit binnen- en buitenland.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Philips Lighting