Provincie wil positie Maastricht Aachen Airport versterken

Donderdag 29 september werd op Maastricht Aachen Airport het hoogste punt van de bouw van de nieuwe cargoterminal gevierd. Gedeputeerde Mark Verheijen benadrukte die dag het belang van een goede ontwikkeling van de luchthaven voor de economische ontwikkeling van Limburg en ziet daarbij met name kansen in het versterken van de positie van de luchthaven voor de luchtvracht en daarmee de totale logistieke keten in Limburg.

Het College van Gedeputeerde Staten heeft besloten om eerdere plannen om de infrastructuur en de gebouwen van Maastricht Aachen Airport over te nemen, niet door te zetten. In plaats daarvan wil zij zich samen met de luchthaven en de stakeholders inzetten om meer vracht en meer bedrijvigheid op en rondom de luchthaven te creëren. Zo wil de Provincie meehelpen de groei van de afgelopen jaren versterkt door te zetten.

Mark Verheijen: “Wij hebben als Provincie geen rol in de exploitatie van de luchthaven. Dat is sinds de privatisering zeven jaar geleden aan de markt. Toch zal de ontwikkeling van de luchthaven onze bijzondere aandacht blijven houden. Om nog beter aan te haken aan de regionale economische ontwikkelingen en het benutten van kansen voor economie, toerisme en vestigings- en investeringsklimaat, richt Maastricht Aachen Airport op korte termijn op ons verzoek een luchthavenontwikkelingsraad in met vertegenwoordigers van overheid, bedrijfsleven en deskundigen. Ik ben ervan overtuigd dat de economisch toegevoegde waarde van deze luchthaven in de luchtvracht zit. Juist in deze groeimarkt kan Maastricht Aachen Airport voor de regio een strategische positie innemen. De luchtvracht wordt wereldwijd steeds belangrijker in de totale logistieke keten. In Nederland zijn alleen Schiphol en Maastricht Aachen Airport erkend als luchthavens voor luchtvracht. Maastricht Aachen Airport kan de toenemende vraag naar luchtvracht snel, veilig en effectief verwerken en dat is wat bedrijven vragen.”

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Limburg