‘Dag van de Openbare Ruimte’ na Nederland en Belgie nu ook in Duitsland

Première voor Duitsland op de DEUBAU 2012 in Essen:

Fachmesse für öffentliche Raumgestaltung – Vakbeurs voor ontwerp, inrichting en beheer van openbare ruimte

De in Nederland en België al vele jaren succesvolle vakbeurs voor ontwerp, inrichting en beheer van openbare ruimte vindt van 11 tot en met 13 januari 2012 voor het eerst plaats in Duitsland. De lancering is in combinatie met de internationale bouwbeurs DEUBAU (10 t/m 14 januari 2012) in een aparte hal op het beurscomplex Messe Essen. De eerste Duitse editie van de Dag van de Openbare Ruimte, Fachmesse für öffentliche Raumgestaltung (FöRa) wordt georganiseerd door ExpoProof uit Nederland.

De FöRa 2012 – Vakbeurs voor ontwerp, inrichting en beheer van openbare ruimte is een belangrijk communicatieplatform voor opdrachtgevers en leveranciers. Gemeentelijke beleidsmakers, (landschaps-)architecten en ontwerpers, planologen en stedebouwkundigen, vertegenwoordigers van stadspromotieorganisaties, regionale of stedelijke ontwikkelingsmaatschappijen en verenigingen hebben op de FöRa 2012 de gelegenheid kennis te maken met nieuwe producten, ontwikkelingen en oplossingen voor een moderne en leefbare stedelijke ontwikkeling en een veilige leefomgeving. De beursvloer omvat volgens het in Nederland en België al jarenlang beproefde concept zes productsectoren: Groen, Bestrating, Speeltoestellen, Straatmeubilair, Openbare verlichting en Advies.

Tijdens de beurs worden tevens praktijkgerichte lezingen over het thema openbare ruimte gehouden. Door de aansluiting bij de DEUBAU, die vorig jaar werd bezocht door 67.000 bezoekers, waarvan alleen al ca. 3000 beleidsmakers uit de publieke sector, verwacht de organisator een kwalitatief en kwantitatief bovengemiddelde respons te kunnen realiseren.

Essen biedt als beurslocatie in een dichtbevolkt gebied bezoekers en exposanten de gelegenheid hun relatienetwerk te onderhouden en uit te breiden. Voor de DEUBAU, in 2012 de belangrijkste vakbeurs voor de bouw in Duitsland, vormt de FöRa de optimale aanvulling en uitbreiding van het productaanbod.

infrasite_insert_image_1

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ExpoProof