Stadswerk Jaarcongres 17 oktober 2007

Geschikt voor Alle Leeftijden

Ede – Onder de noemer ‘Geschikt voor Alle Leeftijden’ vinden inspirerende lezingen en workshops plaats, verdeeld over 3 thema’s: AL op straat (hoe maak je de openbare ruimte aantrekkelijk voor zowel jong en oud), AL op het gemeentehuis (over interactie en een optimale wisselwerking tussen de jonge en de ervaren professionals) en AL binnen Stadswerk (wat de vereniging te bieden heeft voor zowel jonge honden als oude vossen). Hoogtepunt van de dag is het debat met minister Cramer en 4 wethouders over de verrommeling van Nederland en haar notitie ‘Mooi Nederland’ die in oktober 2007 uitkomt. Tijdens het congres wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht.

Hangplek of speelplaats?

Minister Cramer en andere professionals aan het woord over de openbare ruimte in Nederland tijdens het Stadswerk jaarcongres

Het is een van de onderwerpen waar iedere Nederlander een mening over heeft: de openbare ruimte in Nederland. Wat de een graag wenst, ziet de ander het liefst zo snel mogelijk weer verdwijnen. Landelijk, regionaal en lokaal lijkt het lastig om aan de wensen van alle doelgroepen te voldoen. Jongeren willen niets liever dan een hangplek, terwijl jonge ouders een speelplaats en ouderen groen als prioriteit hebben.

Hoe Nederland omgaat met haar openbare ruimte en in hoeverre daarbij rekening wordt gehouden met de behoeften en wensen van alle leeftijdsgroepen, daarover gaat het jaarcongres ‘Alle Leeftijden’ van Stadswerk op woensdag 17 oktober 2007 in het Orpheus Theater in Apeldoorn. Behalve professionals, zal ook Minister Cramer van VROM haar visie geven over de inrichting van Nederland. Zij zal tijdens het congres een inkijkje geven op haar langverwachte notitie ‘Mooi Nederland’, die eerdaags na het congres verschijnt. Op het jaarcongres gaat zij hierover in debat met vier wethouders uit Apeldoorn, Groningen, Gouda en Eindhoven.

Tijdens het congres komen in de vorm van workshops en discussies verschillende onderwerpen aan bod. Bijvoorbeeld: hoe kan een gemeente ontwerpen zonder generatiekloof? Moeten jongeren daarbij inspraak krijgen? Hoe kan worden voorkomen dat de openbare ruimte vergrijst? En hoe wordt een verloederde wijk weer leefbaar? Het congres ‘Alle leeftijden’ gaat daarnaast nog een stapje verder: naar Alle Leeftijden op het gemeentehuis (over een optimale wisselwerking tussen jonge, aanstormende talenten en ervaren professionals) en ‘Alle Leeftijden’ bij Stadswerk (over wat de vereniging te bieden heeft aan de jonge honden en de oude vossen in het vak).

Het Stadswerk Jaarcongres is een bijeenkomst voor professionals. Voor vakmensen die werkzaam zijn op het terrein van de fysieke leefomgeving. Leden en niet-leden, jong en ervaren.

Het programma van het Stadswerk jaarcongres is te vinden op www.stadswerk.nl/congresAL
Aanmelden kan via www.stadswerk.nl/congresAL

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Stadswerk