Kees de Boo neemt afscheid bij NS Vastgoed

Utrecht – Per 1 januari 2007 verlaat drs. ir. C.A.M. (Kees) de Boo NS Vastgoed vanwege het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Daarmee komt er een einde aan een 26-jarige carrière in de vastgoedwereld. Bij NS Vastgoed sluit hij een vijfjarige periode af die onder zijn leiding gekenmerkt werd door een gestage opbouw en diversificatie van de exploitatie- en ontwikkelingsportefeuille.

Belangrijke impuls stationsgebieden
Kees de Boo stimuleerde voor NS Vastgoed de ontwikkeling van nieuwe vastgoedcategorieën zoals woningen, scholen, stadskantoren, naast de traditionele kantorensector. En hij stond aan de basis van een voortdurende verdere professionalisering en grotere bedrijfsmatigheid. De Boo: “Ik kijk met een goed gevoel terug op mijn periode bij NS Vastgoed. Er staat nu een bedrijf dat alles in zich heeft om zijn missie waar te maken: namelijk het ontwikkelen van bestaande en nieuwe stationslocaties tot aantrekkelijke gebieden. Voor NS leveren we niet alleen een wezenlijke en jaarlijks terugkerende financiële bijdrage aan de resultaten. We zorgen er ook voor dat door onze exploitatie- en ontwikkelingsportefeuille de stationsomgeving een belangrijke impuls krijgt. Het wordt er aantrekkelijker om te wonen, te werken, te winkelen en te recreëren. Ook door het bouwen van duizenden nieuwe parkeerplaatsen zorgen we voor een betere aansluiting van de auto op de trein.” NS Vastgoed behoort op dit moment tot de top 10 van ontwikkelaars in Nederland. De komende tien jaar (her)ontwikkelt NS Vastgoed een miljoen vierkante meter.

Toonaangevende vakman
Directeur NS Groep, Bert Meerstadt, over het afscheid van Kees de Boo: “Wij zijn Kees erg dankbaar voor zijn grote bijdrage aan de verdere professionalisering van NS Vastgoed. Onder zijn leiderschap is in de afgelopen 5 jaar ruim 600.000 m2 vastgoed ontwikkeld in stationsgebieden waar het goed wonen, werken en recreëren is. Door zijn pensionering gaat er niet alleen een toonaangevend gezicht in de vastgoedwereld weg, maar bovenal een markante en inspirerende collega. Gelukkig blijft Kees betrokken in onze raad van advies”.

Voorvechter professionalisering bedrijfstak
Binnen de vastgoedwereld heeft De Boo zich altijd hard gemaakt voor een professionele ontwikkeling van de branche. Zo was hij penningmeester van NEPROM, voorzitter van IVBN en lid van de ROZ. Een van zijn stokpaardjes is dat het opbouwen van een vastgoedportefeuille altijd gepaard moet gaan met het opbouwen van een professionele vastgoedorganisatie.

Op 10 januari 2007 neemt Kees de Boo afscheid in het Spoorwegmuseum

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: NS Vastgoed