Van Oord en Boskalis leggen eilanden aan in Bahrein

Rotterdam – Van Oord heeft, in een 50/50 joint venture met Boskalis Westminster nv, een omvangrijke opdracht verworven in Bahrein voor de aanleg van tien eilanden (totale oppervlakte 690 hectare), inclusief oeverbescherming, stranden en vaargeulen. De opdracht zal in 24 maanden worden uitgevoerd. De totale contractwaarde bedraagt circa EUR 150 miljoen.

Het project, genaamd ‘North Bahrain New Town’, is een grootschalig plan om te voorzien in de behoefte aan huisvesting in het noordelijke deel van Bahrein. Voor de aanleg van de eilanden en de vaargeulen zal circa 38 miljoen m3 zand gebaggerd worden, voor de oeverbescherming zal circa 1,5 miljoen ton stenen worden gebruikt. Voor dit project zullen middelgrote sleephopperzuigers en cutterzuigers worden ingezet.

Dit project in Bahrein past in de reeks van grootschalige landaanwinningsprojecten op de wereldwijde markt voor maritieme infrastructuur. Deze markt wordt gedreven door lange termijn factoren, zoals de groei van de wereldbevolking, de groei van de wereldeconomie en het internationale handelsvolume en de ontwikkelingen op de energiemarkten.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Van Oord nv