Van Oord legt derde palmeiland in Dubai aan

Rotterdam – Van Oord heeft opdracht ontvangen voor de aanleg van Palm Deira in Dubai. Op deze palmvormige landaanwinning voor de kust zal een stad verrijzen, waarin 500.000 mensen kunnen wonen, werken en recreëren. Opdrachtgever is Nakheel, Dubai. Het contract heeft een waarde van circa EUR 2,5 miljard. De uitvoeringsperiode bedraagt acht jaar.

Dit is de derde en tevens grootste landaanwinning in de vorm van een palmboom in Dubai. Palm Deira wordt achttien kilometer lang, negen kilometer breed en zal een oppervlakte van 4.000 hectare krijgen. Voor het project is 1 miljard kubieke meter zand nodig en 40 miljoen ton steen.

Van Oord zet circa 800 mensen, tien sleephopperzuigers en drie speciaal uitgeruste steenstorters in.

De ondertekening van het contract heeft op maandag 14 november 2005 plaatsgevonden in aanwezigheid van de kroonprins van Dubai, Zijne Koninklijke Hoogheid Sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum en Zijne Excellentie minister-president J.P. Balkenende.

Van Oord is sinds 2001 actief in Dubai en heeft onder andere Palm Jumeirah aangelegd. Momenteel is Van Oord bezig met de uitvoering van The World, een groep van opgespoten eilanden in de vorm van de wereldkaart en de aanleg van Deira Corniche, gelegen aan de voet van de nieuwe Palm Deira.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Van Oord nv