Laatste heipaal N18 geslagen

Foto: Ivo Ketelaar

Alle 785 heipalen van de verdiepte ligging, de 14 viaducten en 4 bruggen van de N18 zitten in de grond. De laatste palen sloegen we voor viaduct Olden Eibergen, bij de Borculoseweg in Eibergen.

Bij viaduct Olden Eibergen kan nu ook de opbouw van het viaduct van start. En… (en dat is minstens zo belangrijk)met alle heipalen in de grond is de overlast van het heien voor omwonenden van de weg verleden tijd.

Tot het voorjaar van 2018 bouwt Rijkswaterstaat aan de N18. Het werk omvat het aanpassen van de weg tussen Varsseveld en Lichtenvoorde en het aanleggen van een 27 kilometerlange nieuwe weg tussen Groenlo en Enschede, om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. De nieuwe N18 wordt een weg die veiliger is om over te rijden en om over te steken, een weg die de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroot en die past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Meer informatie
N18: Varsseveld – Enschede

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat