Start bouw luifel zuidzijde station Hengelo

eind 2010 gereed

In opdracht van ProRail start aannemer Hegeman dinsdag 25 mei met de bouw van de luifel aan de zuidzijde van station Hengelo. Voor het aanbrengen van de fundering van de luifel is het noodzakelijk de perrontunnel aan de zuidzijde op woensdag 26 mei tussen 9.00 en 15.00 uur af te sluiten. Verwachting is dat de luifel eind 2010 gereed zal zijn.

Voor het aanbrengen van de zogenoemde paalfundatie gebruikt de aannemer een grote boorstelling. In verband met de afmeting van deze stellingen en de veiligheid voor reizigers is het noodzakelijk de perrontunnel aan de zuidzijde af te sluiten op woensdag 26 mei. De afsluiting geldt voor een dag en vindt plaats in de uren buiten de spits. Reizigers met een bestemming aan de zuidzijde van het station dienen gebruik te maken van het naastgelegen viaduct aan de Veloursstraat. ProRail zorgt voor omleidingsborden.

De bouw van de luifel is onderdeel van het project waarbij het station Hengelo een facelift ondergaat. Eind 2008 is gestart met de bouw van de twaalf meter brede voetgangerstunnel, die eind april in gebruik genomen is. Tot december 2010 werkt de aannemer aan de herinrichting van de stationshal, het aanpassen van de noordelijke entree (met behoud van de monumentale uitstraling), het opknappen van de stationskap en de perrons en de bouw van de luifel.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail