Veiligheid bruggen en viaducten dilemma voor beheerders

Symposium De Toekomst van Beton 27 mei 2010, Maassilo Rotterdam

Ingenieursbureaus Bartels en DHV organiseren, in samenwerking met de Betonvereniging, het symposium DE TOEKOMST VAN BETON. Onder de noemer ‘Harde Feiten’ richt het symposium zich op eigenaren en beheerders van betonconstructies, die onder druk van de stijgende verkeersintensiteit en -belasting worden geconfronteerd met indringende vragen. Voldoen hun kunstwerken nog wel aan de veiligheidseisen? Wat is de kans op ongelukken? Hoe wegen we dat risico af tegen schade als gevolg van financiële claims of maatschappelijke kosten door verkeersstremmingen bij onderhoud? Hoe zwaar weegt veiligheid en is dat nog wel betaalbaar?

Onder leiding van dagvoorzitter Dick Stoelhorst (directeur Betonvereniging) brengen tijdens het ochtendprogramma, sprekers vanuit overheden en marktdisciplines de strategische vraagstukken rond betononderhoud in kaart. ‘s Middags mengen ook wetenschappers zich in de discussie en worden mogelijke oplossingsrichtingen gewezen. Sprekers zijn (o.a.): Cees Brandsen (HID Rijkswaterstaat), Joop van Leeuwen (voorzitter COBc), Piet Besselink (vice-voorzitter Raad van Bestuur DHV), en Klaas van Breugel (Hoogleraar betonmodellering en materiaalgedrag TU Delft). Gastheer van het symposium is Pieter van Boom (algemeen directeur Bartels Ingenieursbureau).

Meer informatie?
Voor meer informatie en het volledige programma kunt u terecht op de website www.hardefeiten.nl Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor deze dag.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Bartels Engineering