Combinatie BAM Civiel – Max Bögl verwerft opdracht stadsbrug Nijmegen

ontwerp, bouw en 25 jaar onderhoud

De combinatie BAM Civiel – Max Bögl Nederland heeft de opdracht verworven voor de nieuwe Nijmeegse stadsbrug. Deze brug verbindt Nijmegen-West met de Waalsprong. Opdrachtgever is de gemeente Nijmegen. Opdrachtsom is circa € 140 miljoen.

infrasite_insert_image_1
De verantwoordelijkheid van de combinatie is het ontwerp en de bouw van de civiele en de staalconstructie, alsmede bijbehorende wegenbouw en infratechniek, inclusief 25 jaar onderhoud. De combinatie werkt hiervoor samen met het Belgische architectenbureau NeyPoulissen, Max Bögl Stahl- und Anlagenbau, BAM Wegen en BAM Infratechniek.

BAM Civiel – Max Bögl Nederland was een van de vier combinaties die met een ontwerpvoorstel is gekomen. De ontwerpen zijn getoetst aan eisen op het gebied van functionaliteit en techniek. Daarnaast konden punten worden gescoord op beeldkwaliteit/vormgeving, beheer en onderhoud, alsmede het overnemen van risico’s. De vormgeving was hierbij het belangrijkste criterium. De combinatie BAM Civiel – Max Bögl Nederland behaalde met het ontwerp van NeyPoulissen de meeste punten en verwierf daarmee de opdracht. Zowel de kracht van het ontwerp als het technisch vakmanschap kregen van de beoordelingscommissie een hoge waardering.

De bouw start naar verwachting eind 2010, begin 2011. De nieuwe brug, die De Oversteek gaat heten, wordt in 2013 opgeleverd.

Gezamenlijk persbericht van BAM Civiel bv en Max Bögl Nederland B.V.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Koninklijke BAM Groep nv