Arcadis neemt milieu-adviesgroep Vectra over

Arnhem – ARCADIS, (EURONEXT: ARCAD), de internationale advies-, ontwerp- en ingenieursonderneming, heeft op 29 oktober 2007 bekendgemaakt dat overeenstemming is bereikt over de voorwaarden voor de overname van 100% van de aandelen van het Engelse milieu- adviesbedrijf Vectra Group Ltd. (Vectra). Vectra heeft circa 110 medewerkers en een jaaromzet van GBP 10 miljoen met een rendement dat ligt op het niveau van de marge voor geheel ARCADIS. De overnamesom bedraagt GBP 6 miljoen. De verkopende partij is Volvere Plc., een investeerder die de aandelen van Vectra in bezit had sinds mei 2003. De transactie moet nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders van Volvere en zal waarschijnlijk binnen drie weken worden afgerond. Verwacht wordt dat de acquisitie direct zal bijdragen aan de winst per aandeel. Verdere financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Vectra levert adviesdiensten op het gebied van gezondheid, veiligheid en risicomanagement evenals andere milieudiensten voor klanten in de olie-, gas- en nucleaire industrie en in de transportsector. In de komende maanden zal de onderneming worden geïntegreerd in de bestaande milieuactiviteiten van ARCADIS in Engeland. Deze overname brengt het totaal aantal medewerkers van ARCADIS in het Verenigd Koninkrijk op ruim 1000, waarvan er meer dan 300 werkzaam zijn in de milieusector.

“Vectra versterkt onze positie in de Engelse milieumarkt en vult ons klantenbestand aan met een aantal grote multinationale opdrachtgevers,” zegt Michiel Jaski, lid van de Raad van Bestuur van ARCADIS. “De overname van Vectra past in onze doelstelling om ons aanbod van milieuadviesdiensten voor multinationale klanten te verbreden. Tegelijkertijd kunnen we ons uitgebreide dienstenpakket aanbieden aan klanten van Vectra, dus er zijn talrijke mogelijkheden om groei te realiseren door synergie.”

“Deze transactie komt precies op het goede moment voor Vectra. Als onderdeel van Volvere hebben we ons dienstenpakket versterkt en ons gericht op activiteiten met groeipotentieel. Nu, als onderdeel van ARCADIS, verwachten we de groei te kunnen versnellen en onze marges verder te kunnen verbeteren,” aldus John Field, directeur van de Procesdivisie van Vectra. “Bovendien zien we goede synergiemogelijkheden vanwege de kennis en ervaring van ARCADIS op het gebied van milieu en verwachten we te kunnen profiteren van de sterke relaties die ARCADIS heeft met multinationale opdrachtgevers.”

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, ontwerp, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met meer dan 12.000 mensen en ruim € 1,5 miljard omzet.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.