Grote oefening in HSL Groene Harttunnel

Leiderdorp – De veiligheid van treinreizigers en burgers langs het HSL-tracé is erg belangrijk. In en rondom de HSL Groene Harttunnel zijn daarom heel veel veiligheidsmaatregelen genomen om incidenten te voorkomen. Mocht er toch een incident plaatsvinden dan kunnen reizigers, burgers en bedrijven rekenen op een adequaat optreden van gemeente, hulpverleners en spoorpartijen. Om de veiligheidsprocedures te testen wordt op dinsdagmiddag 20 maart 2007 een grote oefening in de HSL Groene Harttunnel gehouden.

Tunneloefening
De betrokken gemeenten en hulpdiensten bereiden zich samen met de spoorpartijen voor op de ingebruikname van de tunnel. Op dinsdagmiddag 20 maart 2007 houden ze van 14.00 tot 17.00 uur een oefening in en rondom de Groene Harttunnel.

In de tunnel wordt een ongeluk in scène gezet, daarna worden de hulpdiensten en gemeenten gealarmeerd en treedt het rampenplan in werking. Om alles zo realistisch mogelijk te laten zijn, rijden de voertuigen van de brandweer, politie en de geneeskundige diensten rond 14.00 uur naar de tunnel en naar de in- en uitgang van de tunnel bij het Informatiecentrum HSL-A4 in Leiderdorp. Het Dorpshuis in Hazerswoude-Dorp wordt als opvanglocatie gebruikt.

In het gemeentehuis van Rijnwoude oefent gelijktijdig de gemeentelijke rampenstaf onder leiding van burgemeester A.C. Hommes.

Deelnemers
Aan de oefening doen brandweer, politie, GHOR, de gemeenten Rijnwoude en Leiderdorp, de spoorpartijen en circa 250 figuranten mee.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Leiderdorp