Prins van Oranje opent Aquaterra

Amsterdam – Aquaterra, het internationaal forum over de ontwikkeling van delta- en kustgebieden, werd op 7 februari 2007 geopend door Prins Willem-Alexander. Naast de Prins van Oranje, gaven Staatssecretaris Schultz van Haegen en de heer van der Sommen (directeur Netherlands Water Partnership) een toespraak tijdens de openingsceremonie.

Na afloop van de openingsceremonie bezochten de Prins van Oranje en zijn gevolg de expo van Aquaterra. Ze namen ruim de tijd om zich te laten informeren over de laatste stand van zaken op de verschillende stands.

(Foto: NFP Photography) De heer A. Vermeer (Dura Vermeer) ontvangt de Prins van Oranje en Staatssecretaris Schultz van Haegen op de stand van Dura Vermeer op Aquaterra

Aquaterra is een nieuw internationaal evenement van RAI Exhibitions, in meerdere opzichten. Niet alleen gaat het om een nieuw evenement maar ook om een nieuw sóórt evenement, namelijk een congres (met aansluitend een vakbeurs).

Aquaterra concentreert zich op het risicobeheer en nieuwe mogelijkheden van de ontwikkeling van delta- en kustgebieden vanuit iedere invalshoek; van economische en financiële aspecten tot veiligheids- en planningszaken. Klimaatsveranderingen, bestuurlijke complexiteit en economische aspecten komen bij elk thema aan bod.

Nederland heeft veel ervaring en een goede reputatie als het gaat om de beveiliging tegen hoog water. Met de klimaatsontwikkeling in het achterhoofd heeft Amsterdam RAI, de organisator van het evenement, een programma willen maken dat een stap zet naar praktische oplossingen. “Er is internationaal een groeiende zorg om nu iets te doen omdat anders over vijftig jaar de kosten overweldigend zullen zijn", aldus Gaele Rodenhuis, voorzitter van het Advies Comité dat het congresprogramma heeft samengesteld.

Naast een sterke Nederlandse vertegenwoordiging van zowel overheid als bedrijfsleven, is ook het buitenland sterk vertegenwoordigd. Er worden casestudies gepresenteerd over steden in kustgebieden zoals Sjanghai (China), New Orleans (USA) en de Californië delta (USA), en over projectprocessen in een complexe beleidsomgeving zoals in Hamburg (Duitsland) en Londen (Engeland).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Amsterdam RAI