Limburg beveiligt viaducten tegen stenengooiers

Maastricht – De Provincie neemt maatregelen om te voorkomen dat in de toekomst voorwerpen worden gegooid van de viaducten en bruggen die de Provincie in het kader van de infrastructurele projecten Bottleneck Infra en Via Limburg aanlegt. Het gaat om de provinciale wegen N296 en N297 in het project Bottleneck Infra en de N280-Oost en N293 (Oostangent Roermond) van Via Limburg.

Naar aanleiding van recente (bijna) ongevallen als gevolg van het gooien van stenen is de Provincie nagegaan op welke manier dit het beste kan worden voorkomen. De Provincie monteert stalen hekken (royale afmetingen, kleine maaswijdte en onderhoudsvrij) aan de viaducten waardoor het stenengooien wordt ontmoedigd. Met de gemeenten zal nog overleg worden gevoerd in verband met mogelijke welstandsaspecten.

Verkeersgedeputeerde Mat Vestjens: “Ik wil met de plaatsing van de hekken een signaal in Limburg afgeven. Ik hoop dat gemeenten en Rijkswaterstaat ons voorbeeld volgen en hun viaducten en bruggen ook voorzien van hekken. Daarmee wordt Limburg veiliger!”

Tijdens de uitvoering van infrastructurele projecten ziet de Provincie er scherp op toe dat de aannemer de bouwplaats opruimt. In de bouwcontracten zijn hierover afspraken vastgelegd. “Gebeurt dat niet dan zullen we niet schromen om in actie te komen.” aldus verkeersgedeputeerde Mat Vestjens.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Limburg