ARCADIS sluit eerste GRiP® contract in Europa

Arnhem – ARCADIS, de internationale advies- en ingenieursonderneming, maakte op 17 maart 2005 bekend dat het is geselecteerd om de bodem te saneren van het terrein van de voormalige FSO autofabrieken in de Poolse hoofdstad Warschau. Het 4,7 hectare metend terrein zal worden herontwikkeld voor woningbouw. De sanering wordt uitgevoerd onder het door ARCADIS in Amerika ontwikkelde GRiP® programma (Guaranteed Remediation Program). Hierbij geldt een vaste prijs voor de sanering met afdekking van de risico’s door een verzekeringspolis. De contractwaarde bedraagt € 2 miljoen. Het is voor het eerst dat ARCADIS een GRiP® contract sluit in Europa.

Op het terrein heeft FSO gedurende 55 jaar verschillende autotypes gefabriceerd. Uit metingen is gebleken dat opslag van het productieafval heeft geleid tot vervuiling van zowel bodem als grondwater. De sanering wordt zodanig uitgevoerd dat voldaan wordt aan de wettelijke milieunormen. Naast de sanering zal ARCADIS ook de bestaande infrastructuur op het terrein ontmantelen.

“ARCADIS wil het GRiP® concept ook introduceren in Europa”, zegt Michiel Jaski, bestuurslid van ARCADIS. “We hebben met dit concept uitgebreide ervaring opgebouwd in de Verenigde Staten. Het laat zien dat deze aanpak voor opdrachtgevers belangrijke voordelen heeft omdat allerlei onzekerheden omtrent de sanering worden weggenomen. Daardoor kunnen terreinen versneld herontwikkeld worden voor een nieuwe bestemming. Dit contract laat zien dat deze voordelen ook in Europa van toepassing zijn.”

ARCADIS is een internationale onderneming die projectmanagement, adviezen en ingenieursdiensten levert voor het verbeteren van bereikbaarheid, duurzaamheid en leefbaarheid. Infrastructuur – Milieu – Gebouwen. ARCADIS ontwikkelt, ontwerpt, implementeert, onderhoudt en exploiteert projecten. Voor bedrijven en overheden. Met 10.000 mensen en een omzet van € 900 miljoen. Multinationaal aanwezig met een dicht netwerk van kantoren en kennis en ervaring van internationaal niveau. Gericht op meerwaarde voor klanten. Verantwoordelijk en betrokken, denken en doen. Resultaat telt.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ARCADIS N.V.