VECHTDALVERBINDING

Spoorfietstunnel vervangt drukke overweg in Zwolle

De Hessentunnel Artist impression Dura Vermeer

Danou Veenhof, regiodirecteur bij ProRail, gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel, wethouder Gerdien Rots van de gemeente Zwolle en André van der Vegt, directeur bij Dura Vermeer hebben vorige week woensdag de gloednieuwe Hessentunnel in Zwolle geopend. Als openingshandeling fietsten ze als eersten door de tunnel heen.

De tunnel vervangt de spoorwegovergang aan de Hessenweg. Deze drukke spoorwegovergang was elk uur een kwartier dicht. De nieuwe tunnel zorgt voor een vlotte en veilige oversteek van het spoor. Tijdens de werkzaamheden werd het fietsverkeer omgeleid over het spoorviaduct voor autoverkeer, dat iets noordelijker ligt. Zo is de Hessenweg bereikbaar gebleven voor aanwonenden en doorgaand fietsverkeer.

Fietssnelweg

De Hessentunnel is onderdeel van het project Vechtdal Verbinding. In 2018 heeft de N340 tussen Zwolle en Ommen een nieuw tracé gekregen. Het autoverkeer kan het spoor nu veilig kruisen via een nieuw viaduct. Gedeputeerde Bert Boerman is blij dat nu ook fietsers gebruik kunnen maken van een veilige onderdoorgang bij het spoor: ‘De Hessentunnel zorgt ervoor dat fietsers veilig én vlot onder het spoor door kunnen. De fietssnelweg wordt hierdoor nog aantrekkelijker en dat willen we graag stimuleren.’

Innovaties

Danou Veenhof, regiodirecteur bij ProRail, is blij met de goede samenwerking en het eindresultaat: ‘Er is weer een spoorwegovergang opgeheven en vervangen door een prachtige tunnel. We hebben hier samen gezorgd voor meer veiligheid voor fiets- én treinverkeer. Dat is iets om trots op te zijn.’ Wethouder Gerdien Rots noemt de Hessentunnel een aanwinst voor de gemeente Zwolle: ‘Om het fietsen in Zwolle en de regio comfortabel, sneller en veiliger te maken, werken we samen aan het optimaliseren van het fietsnetwerk en onderzoeken we slimme fietsinnovaties. Deze nieuwe fietstunnel is daar een mooi voorbeeld van.’

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Oosterveld

Spoorfietstunnel vervangt drukke overweg in Zwolle | Infrasite
VECHTDALVERBINDING

Spoorfietstunnel vervangt drukke overweg in Zwolle

De Hessentunnel Artist impression Dura Vermeer

Danou Veenhof, regiodirecteur bij ProRail, gedeputeerde Bert Boerman van de provincie Overijssel, wethouder Gerdien Rots van de gemeente Zwolle en André van der Vegt, directeur bij Dura Vermeer hebben vorige week woensdag de gloednieuwe Hessentunnel in Zwolle geopend. Als openingshandeling fietsten ze als eersten door de tunnel heen.

De tunnel vervangt de spoorwegovergang aan de Hessenweg. Deze drukke spoorwegovergang was elk uur een kwartier dicht. De nieuwe tunnel zorgt voor een vlotte en veilige oversteek van het spoor. Tijdens de werkzaamheden werd het fietsverkeer omgeleid over het spoorviaduct voor autoverkeer, dat iets noordelijker ligt. Zo is de Hessenweg bereikbaar gebleven voor aanwonenden en doorgaand fietsverkeer.

Fietssnelweg

De Hessentunnel is onderdeel van het project Vechtdal Verbinding. In 2018 heeft de N340 tussen Zwolle en Ommen een nieuw tracé gekregen. Het autoverkeer kan het spoor nu veilig kruisen via een nieuw viaduct. Gedeputeerde Bert Boerman is blij dat nu ook fietsers gebruik kunnen maken van een veilige onderdoorgang bij het spoor: ‘De Hessentunnel zorgt ervoor dat fietsers veilig én vlot onder het spoor door kunnen. De fietssnelweg wordt hierdoor nog aantrekkelijker en dat willen we graag stimuleren.’

Innovaties

Danou Veenhof, regiodirecteur bij ProRail, is blij met de goede samenwerking en het eindresultaat: ‘Er is weer een spoorwegovergang opgeheven en vervangen door een prachtige tunnel. We hebben hier samen gezorgd voor meer veiligheid voor fiets- én treinverkeer. Dat is iets om trots op te zijn.’ Wethouder Gerdien Rots noemt de Hessentunnel een aanwinst voor de gemeente Zwolle: ‘Om het fietsen in Zwolle en de regio comfortabel, sneller en veiliger te maken, werken we samen aan het optimaliseren van het fietsnetwerk en onderzoeken we slimme fietsinnovaties. Deze nieuwe fietstunnel is daar een mooi voorbeeld van.’

Lees ook:

Onderwerpen: , ,

Auteur: Bart Oosterveld