Utrecht heeft er weer 3000 fietsparkeerplekken bij

Foto: Ivo Ketelaar

Bij station Utrecht Centraal hebben NS, ProRail en de gemeente Utrecht vandaag alweer een nieuwe fietsenstalling geopend: de Knoopstalling aan de Jaarbeurskant. Het aantal treinreizigers dat met de fiets naar het station komt blijft groeien. Wel zo gezond en wel zo duurzaam!

Makkelijk, veilig en droog

De gloednieuwe Knoopstalling in Utrecht heeft drie verdiepingen met ruimte voor 3000 extra fietsen. Er is plek voor normale en lichtafwijkende krat- en mammafietsen. De stalling heeft een digitaal systeem zodat reizigers bij de ingang direct kunnen zien waar de vrije plekken in de stalling zijn. Inchecken kan met de OV-chipkaart. Tenslotte is de stalling iedere ‘nieuwe’ 24 uur gratis. Het dak van de stalling vormt een looproute naar de hal van Utrecht Centraal, waardoor je snel bij het station bent. Ook deze fietsenstalling is dus ‘makkelijk’, ‘veilig’ en ‘droog’.

Al 475.000 fietsparkeerplekken

Om de reis van deur tot deur gemakkelijker en comfortabeler te maken, verbetert ProRail samen met regionale overheden en NS fietsenstallingen bij stations door uitbreiding, betere benutting en vernieuwing. Het programma Ruimte voor de Fiets geeft uitvoering aan het Actieplan Fietsparkeren bij stations. Sinds 2000 zijn er landelijk 450.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd op ruim 400 stations. Het aantal stallingsplaatsen is nu zo’n 475.000 en groeit de komende jaren – afhankelijk van beschikbare co-financiering – verder naar 650.000 – 700.000 in 2030.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail