Grote spoorvernieuwing Rotterdam terwijl treinen blijven rijden

Foto: Ivo Ketelaar

ProRail begint dit weekend (17 en 18 februari 2018) met een grote spoorvernieuwingsoperatie aan de sporen van, naar en via Rotterdam. Tot aan de zomer vervangen en vernieuwen we daar onder meer ruim zestig wissels. De treinen tussen Den Haag, Rotterdam en Dordrecht blijven rijden tijdens de werkzaamheden.

Vooral de komende drie weken komt er veel werk tegelijk, want ondertussen zijn we op station Rotterdam Centraal ook nog druk met ingrijpend werk aan het perron voor de toekomstige Eurostar (lijn Amsterdam – Londen), plegen we onderhoud aan de Hogesnelheidsllijn (HSL) en houdt NS proefritten met de IC Brussel op de HSL.

Veilig en betrouwbaar
Het spoor rondom Rotterdam, Dordrecht en Den Haag wordt vernieuwd om het veilig en betrouwbaar te houden en om het minder gevoelig te maken voor storingen. Werkzaamheden worden zoveel mogelijk in het weekend uitgevoerd en gebundeld om de overlast voor reizigers zo klein mogelijk te houden.

Planning
Sinds 29 januari zijn we druk bezig met het werk aan het nieuwe perron voor de Eurostar. NS rijdt sinds 8 januari testritten met de IC Brussel (link is external). Aankomend weekend (17 en 18 februari) zijn we vooral bezig met sporen vernieuwen bij Rotterdam Centraal en met het aanvoeren van materiaal voor volgende weekendwerkzaamheden. Op 27 februari beginnen we met het vervangen van de wissels in Rotterdam. Vervolgens wordt dit afwisselend in de nacht of het weekend uitgevoerd. Daarmee zijn we op 3 maart klaar. Het vervangen van de sporen op de brug bij Dordrecht vindt plaats in de week van 28 april tot en met 6 mei. In dezelfde week vernieuwen we veertien wissels bij Kijfhoek. Ook op de emplacementen Binckhorst en Leidschendam vervangen we voor de zomer een tiental wissels.

Grote drukte in de spits
Vanwege de grote hoeveelheid werk en de testritten van NS op de HSL, rijden er van, naar en via Rotterdam Centraal aanzienlijk minder treinen. NS verwacht daarom grote drukte in de spits. Check voor vertrek de reisplanner van uw vervoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail