Na 21 jaar maakt Railpocket plaats voor vernieuwing

Foto: Ivo Ketelaar

21 jaar geleden lanceerde NS de eerste generatie van de Railpocket. Beter bekend als de handcomputer waarmee onder andere reisinformatie kan worden uitgelezen om reizigers onderweg te adviseren. Sinds 1996 is de Railpocket beschikbaar voor hoofdconducteurs en niet veel later ook voor machinisten en servicemedewerkers. De introductie toentertijd werd gezien als baanbrekend en aansluitend beloond met diverse prijzen waaronder de Computable Award en CISCO Networkers Innovation Awards voor Best Mobility and Wireless Project of the Year.

Na inmiddels vijf generaties heeft de Railpocket sinds deze maand definitief plaatsgemaakt voor mobiele werkplek devices. Van custommade apps op de smartphone en tablet tot mobiele chipkaartlezers. Hiermee beschikt personeel over nieuwe hulpmiddelen die actuele informatie geven voor de reiziger en henzelf. De landelijke vervanging van de Railpockets naar de nieuwe devices heeft plaatsgevonden tussen september en december 2017.

De Railpockets die uit de roulatie gaan, worden gerecycled. De partij die de Railpockets afvoert voor NS is Closing the Loop, een Nederlandse social enterprise die duurzame diensten biedt voor zakelijke IT Hardware. De Railpockets krijgen op verschillende plekken wereldwijd een tweede leven, tenzij hergebruik niet mogelijk is. In dat geval worden ze gerecycled en krijgen de grondstoffen via Sims Metal Management een tweede leven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: NS