Bouw busbrug Zwolle van start

De bouw van de nieuwe busbrug in Zwolle is maandag 30 oktober 2017 gestart. Wethouder Anker, gedeputeerde Boerman en de regiodirecteur ProRail Mulder boorden samen de eerste paal in de grond.

Busstation verhuist
De bouw van de busbrug is nodig omdat het busstation nu aan de noordzijde van het station ligt, maar daar is onvoldoende ruimte om de toename van reizigers en busvervoer plaats te geven. Samen met de provincie Overijssel heeft de gemeente daarom besloten een nieuw busstation aan de zuidzijde van het spoor te maken. Door de busbrug blijft de noordzijde voor bussen gemakkelijk bereikbaar.

Al uitgevoerd
De brug is het winnende resultaat van een door ProRail gehouden aanbestedingsprocedure waar vier aannemers aan deelnamen. Voorbereidende werkzaamheden zoals de sloop van een oude NedTrain loods en enkele aanpassingen aan het spoor om ruimte te maken voor de busbrug zijn al uitgevoerd. Over de brug en het ontwerp

Treinverkeer
We voeren de bouw uit terwijl treinen ondertussen gewoon doorrijden. Alleen in het vroege voorjaar van 2018 is een aantal dagen geen treinverkeer mogelijk omdat de bovenleiding dan wordt aangepast in verband met de brug.

Eerste stap
De komende jaren werkt de gemeente Zwolle samen met de provincie Overijssel, NS en ProRail hard aan de verbeteringen van het stationsgebied Zwolle. Zo wordt station Zwolle (het 2e ov-knooppunt van Nederland) omgebouwd tot een uitstekend toegankelijk en comfortabel ov-knooppunt in een groene omgeving. De start van de bouw van de busbrug is de eerste zichtbare stap in die richting en maakt onderdeel uit van de vele infraprojecten in het stationsgebied van 2017 tot 2025.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail