Werk aan de Maaslijn

Foto: Ivo Ketelaar

In de herfstvakantie van 14 t/m 22 oktober en in het weekend van 28 en 29 oktober 2017 werkt ProRail aan de Maaslijn, het spoor tussen Nijmegen en Venlo. Deels gaat het om onderhoud van het spoor, maar we leggen ook een nieuwe onderdoorgang aan. Deze omvangrijke werkzaamheden hebben gevolgen voor reizigers.

Onderdoorgang
Fietsers op de snelfietsroute Cuijk-Mook-Nijmegen (MaasWaalpad) gaan er op vooruit: we bouwen een doorgang onder het spoor tussen Mook en Molenhoek, ter hoogte van de Middelweg. Zo’n onderdoorgang vergroot de veiligheid en je hoeft straks niet meer te wachten voor spoorbomen. In de periode van vrijdag 13 okt (23.00 uur) tot en met dinsdag 17 okt (12.00 uur), wordt de tunnel met hijskranen ‘aangebracht’: het is een tunnel die grotendeels al is voorgebouwd en in elementen wordt ingehesen.

Groot onderhoud
Het spoor heeft soms groot onderhoud nodig, waarbij hele stukken vernieuwd worden. Daar gaan we ook op de Maaslijn (Nijmegen-Venlo) mee aan de slag. Op delen van de lijn controleren en vernieuwen we rails, spoorgrind en dwarsliggers. Als er overwegen in liggen nemen we die in één beweging mee. Resultaat: vernieuwd spoor, dat wil zeggen bestaand spoor maar als nieuw. Met grondig onderhoud zoals dit houden we het spoor in goede conditie. Treinen rijden er beter van. Iedereen blij.

Overwegen afgesloten
Tijdens de werkzaamheden zijn enkele overwegen afgesloten. Er wordt een omleidingsroute aangegeven met gele borden. Meer informatie over de diverse omleidingen vindt u op www.cuijk.nl/bereikbaarheid

Reisplanner
Tijdens de werkzaamheden is vervoer per bus beschikbaar. Plan je reis via de reisplanner

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail