Gloednieuw spoor in Assen

Foto: Ivo Ketelaar

Afgelopen weekend – 22 en 23 april 2017- bouwden we nieuwe wissels en deze week legden we de sporen weer aan in Assen. We schieten op, maar er is ook nog veel te doen.

Aanleg wissels en sporen
Afgelopen dagen werkten we samen met de aannemers volop op en rond station Assen. Dit weekend zijn wissels aangevoerd, onder andere bij de overweg van de Pelikaanstraat. Vervolgens zijn die gigantische spoordelen op hun plek gebracht en minitieus waterpas gelegd. Vakwerk (zie ook de foto’s)! Inmiddels liggen ook alle sporen weer terug en zijn de overwegen vernieuwd.

Wat staat nog op de planning?
Deze week gaat de bouw vollop door, ook tijdens Koningsdag, want er is nog genoeg te doen. De sporen maken we verder klaar voor treinverkeer, want 1 mei start de dienstregeling weer. Er is verder nog straatwerk aan de perrons, er wordt nog stevig gewerkt aan de bovenleiding en de treinbeveiliging en er gaan testwerkzaamheden plaatsvinden.

Rijklaar
De treinvrije periode wordt op 30 april afgesloten met treinritten om de sporen helemaal rijklaar te maken. Mocht je nog meer willen weten over de werkzaamheden en planning van project Assen, houd dan de projectpagina www.prorail.nl/assen in de gaten en/of volg live de webcam.

NB: leuke video van een spreekbeurt over ProRail en Assen
De 11-jarige Merle, dochter van bouwmanager Rick bij ProRail, maakte mooi gebruik van de werkzaamheden bij station Assen. Zij gaf op de bouwlocatie haar spreekbeurt over Assen en kreeg een 8,5!

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail