Grote spoorvernieuwing in Roosendaal

Foto: Ivo Ketelaar

  • Drie weekenden geen of minder treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom/Essen
  • Van maandag 6 tm vrijdag 10 maart 2017 aangepaste dienstregeling Bergen op Zoom – Dordrecht

In Roosendaal worden deze maand diverse sporen en wissels vernieuwd. Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden. De werkzaamheden starten in de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 maart en hebben gevolgen voor het treinverkeer tussen Roosendaal en Bergen op Zoom/Essen.

Het Nederlandse spoor wordt intensief bereden en is onderhevig aan slijtage. Om te zorgen dat treinen comfortabel en veilig over het spoor kunnen blijven rijden, vernieuwt ProRail tijdig onderdelen zoals spoorstaven, dwarsliggers, spoorstenen (ballast) en wissels.

Planning spoorvernieuwing
Samen met reizigers- en goederenvervoerders is besloten de vernieuwing van het spoor in Roosendaal uit te voeren in de periode van zaterdag 4 tot en met zondag 12 maart en in het weekend van 25 en 26 maart. Gedurende deze periodes wordt 24 uur per dag doorgewerkt. Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden en zijn vooraf per brief geïnformeerd.

Gevolgen treinverkeer
Vanwege de werkzaamheden rijden er in de weekenden geen of minder treinen tussen Roosendaal en Bergen op Zoom/Essen. NS zet stop- en snelbussen in. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 maart geldt er een aangepaste dienstregeling tussen Bergen op Zoom en Dordrecht. Wij adviseren reizigers voor vertrek de reisplanner van NS te raadplegen op www.ns.nl of m.ns.nl voor een reisadvies op maat.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail