Van 22 tm 30 oktober 2016: spoorvernieuwing Eindhoven – Venlo

Vanaf aanstaande zaterdag gaan we grote delen van het spoor vernieuwen tussen Eindhoven en Venlo. Dat doen we om het spoor in goede conditie te houden zodat treinen er comfortabel en veilig overheen kunnen blijven gaan. De werkzaamheden duren de gehele herfstvakantie.

Wat gaan we doen?
Verspreid over het spoor tussen Eindhoven en Venlo gaan we onderdelen van het spoor vernieuwen. Het gaat bijvoorbeeld om overwegen, wissels, spoorstaven, dwarsliggers en spoorstenen (ballast). Door tijdig onderdelen te vernieuwen voorkomen we onnodige storingen. Daarnaast gaan we op station Helmond een sein verplaatsen zodat het perron beter kan worden benut.

Wat betekent het voor het treinverkeer?
Vanaf zaterdag 22 tot en met zondag 30 oktober is er tussen Eindhoven en Venlo geen treinverkeer mogelijk. NS zet snel- en stopbussen in. In de weekenden rijden er ook geen treinen tussen Venlo en Kaldenkirchen en Venlo en Tegelen. Veolia en Keolis rijden dan ook met bussen, maar dit geldt dus alleen voor de beide weekenden. Reizigers adviseren we voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

ProRail vernieuwt
In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. En daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het 175-jarig bestaan van de spoorwegen. Beter en meer treinverkeer is goed voor de economie.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail