Startschot voor Driebergen-Zeist

Het stationsgebied van Driebergen-Zeist wordt de komende jaren volledig vernieuwd. Op vrijdagmiddag 16 september 2016 gaven we op feestelijke wijze het startsignaal.


Het station Driebergen-Zeist wordt omringd door bossen en landgoederen. Een prachtige omgeving in het hart van de provincie Utrecht, op de grens van de gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist. In het stationsgebied moeten auto’s vaak lang wachten voor de overweg. Dat gaat veranderen. Er komt een onderdoorgang onder het spoor en de omliggende wegen en fietspaden worden aangepast. Bovendien verdubbelt ProRail het spoor bij het station, zodat er ruimte ontstaat voor meer treinverkeer. De stad- en streekbussen krijgen nieuwe haltes, er komt een parkeergarage en een ondergrondse fietsenkelder. Het station wordt volledig vernieuwd, met zonnepanelen op de perronkappen. De metamorfose van het stationsgebied duurt tot 2020 en is een samenwerkingsverband van ministerie van Infrastructuur en Milieu, provincie Utrecht, gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist, NS en ProRail.

ProRail Vernieuwt
Nederland heeft één van de drukst bereden sporen ter wereld, veel treinen rijden op tijd en het vervoer over het spoor is veilig. ProRail bouwt nieuwe stations, en verbouwt bestaande stations. We maken ruimte voor nog meer treinverkeer en meer reizigers. Zodat de stations klaar zijn voor de toekomst. Bij de verbouwing houden we zoveel mogelijk rekening met de reiziger. En borgen we de belangen van vervoerders, omwonenden en (plaatselijke) overheden.

Meer informatie
www.prorail.nl/projecten/driebergen-zeist

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail