Honderden mensen bij opening station Harderwijk

Honderden mensen waren erbij: om 12.00 uur precies opende 16 september 2016 het nieuwe station Harderwijk!

Geopend
Met een druk op de knop van Commissaris van de Koning Clemens Cornielje, regiodirecteuren Jan Mulder van ProRail en Ineke van Gent van NS en wethouder Pieter Teeninga werd het station officieel in gebruik gesteld. Met de onderdoorgang zijn tegelijk 2 overwegen opgeheven. Freerunners liepen in een filmpje – te zien op grote schermen – eerst tegen een gesloten overweg aan, maar kwamen vervolgens live door een doek het station binnen.

De hele dag #sluitjeaan!
Artiesten, spelers en kunstenaars van Cultuurkust en muzikanten van Popschool Harderwijk trakteren de reizigers en passanten (tijdens de spitsuren) op muziek en korte acts. Het stationsgebied is de spil tussen de verschillende vervoersmodaliteiten en zorgt voor aansluiting tussen trein, bus fiets, voetganger en auto. Het motto sluitjeaan! past daarom bij de stad, reizigers en omwonenden om met elkaar de opening te vieren. Naast een optreden van diverse artiesten kunnen er ook prijzen gewonnen worden met de foto – actie #sluitjeaan!

Bijna klaar voor de toekomst
Het station is klaar en in gebruik, maar de stationsomgeving nemen we nog verder onder handen. Het oude gebouw wordt nog gesloopt, en daar komt het nieuwe busstation. Ook de openbare ruimte krijgt nog een nieuwe inrichting. Met de komst van een nieuw stationsgebouw en -omgeving met alle benodigde faciliteiten heeft Harderwijk een aantrekkelijk en goed bereikbaar station en is de stad klaar voor de toekomst. Zo is het station weer één van de toegangspoorten naar de stad. Er is daarmee een doorgaande verbinding tussen de stad en de Veluwe als achterland gerealiseerd en een snelle verbinding met de A28. De komst van een onderdoorgang bij het station en een onderdoorgang voor fietsers bij de Weisteeg zorgt voor een betere bereikbaarheid en veiligheid van Harderwijk en draagt bij aan betrouwbaarder treinverkeer.

ProRail opent
In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook worden meer en meer goederen over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar zijn betrouwbaar spoor én grotere, comfortabelere stations voor nodig. Hier werkt ProRail hard aan en dat werpt zijn vruchten af. Zo openen we de komende tijd veel vernieuwde stations. Kijk maar eens op prorail.nl/openingen

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail