Eerste deel metrostation Holendrecht gerenoveerd

Vanaf 3 augustus ingang AMC-zijde op de schop

Op 29 maart 2016 trapte Holendrecht de spits af van de grootscheepse renovatie van 16 metrostations van de Oostlijn. Eerst is de noordelijke ingang onder handen genomen. Deze is moderner, ruimer en lichter gemaakt en van een nieuwe lift voorzien. Vanaf 3 augustus is deze weer open en is de ingang aan de kant van het AMC aan de beurt.

Golfkar
Er komen doordeweeks elke dag 16.500 reizigers langs bij station Holendrecht. De meeste daarvan gaan richting AMC. Door de werkzaamheden kunnen reizigers in Holendrecht tot eind oktober alleen van de noordelijke metrotoegang gebruik maken. Daardoor zal de wandeling naar het ziekenhuis 400 meter langer worden. Speciaal voor mindervaliden zet de gemeente daarom op weekdagen een golfkarretje in.

Noodzaak
De metrostations van de Oostlijn waren na 40 jaar dringend toe aan een opknapbeurt. Holendrecht is het eerste station waar de vernieuwing zichtbaar is. Nissen en hoeken zijn verwijderd, deels is het oorspronkelijke beton weer in ere hersteld en zijn vloeren en wanden vernieuwd. In de meeste gevallen blijft de metro tijdens de verbouwing gewoon stoppen en is dat station via één ingang toegankelijk. Bij de stations Venserpolder, Verrijn Stuartweg en Gaasperplas is dat anders: deze gaan zo’n 6 weken dicht, omdat ze maar één toegang hebben. De planning van het werk is te vinden op wijnemenjemee.nl/oostlijn en reisinformatie op gvb.nl. In april 2018 moet de renovatie van alle 16 stations zijn afgerond.

Ontwerp en uitvoering
Architectenbureau Group A uit Rotterdam tekende voor het ontwerp. De uitvoering van de renovatie is in handen van aannemer Hegeman uit Nijverdal.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Amsterdam