Nieuwe entree voor station Tilburg

Een historisch moment voor Tilburg. Met de ingebruikname van de noordelijke entree heeft het station voor het eerst in de geschiedenis een interwijkverbinding en kunnen reizigers door het station van noord naar zuid.

De nieuwe entree werd maandagmiddag 11 juli 2016 feestelijk geopend door regiodirecteur Inés Plasmans van ProRail, wethouder Berend de Vries van de gemeente Tilburg en regiodirecteur Jeroen Alting von Geusau van NS. Maar de 10-jarige Czar van Engelen ging er met de eer vandoor. Hij mocht balancerend op een bal als eerste door de nieuwe uitgang naar buiten rollen.

Burgemeester Stekelenburgplein
De noordelijke entree kon in gebruik worden genomen na oplevering van het eerste deel van het nieuwe Burgemeester Stekelenburgplein. De rest van het plein zal de komende maanden door de gemeente worden afgebouwd in fases. Voor de reizigers staat op het plein al een tijdelijke onbewaakte fietsenstalling.

Station Tilburg
Station Tilburg wordt gerenoveerd en uitgebreid omdat het niet meer is berekend op het groeiend aantal reizigers. Daarom heeft het station een nieuwe bijna 42 meter brede reizigerspassage gekregen die onder de sporen het noorden en zuiden met elkaar verbindt. Zo heeft het vernieuwde station ook een entree aan de noordkant. Andere belangrijke verbeteringen zijn de liften en roltrappen naar alle perrons zodat mensen, die bijvoorbeeld slecht ter been zijn, zelfstandig kunnen reizen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail