Het dak gaat dicht op station Utrecht Centraal

Het grootste deel van het werk zit erop op station Utrecht Centraal. In de afgelopen dagen is het laatste gedeelte van het dak dichtgemaakt. Om dit te vieren, trakteerden we maandagmiddag 27 juni 2016 de reizigers in de stationshal op een lekker ijsje. Dat hebben ze wel verdiend, na alle wateroverlast van de afgelopen periode.

Afwerking
In de komende maanden zijn we druk met de afwerking. De winkels worden afgebouwd, kapotte tegels worden vervangen en de overhuivingen van de stationshal naar de perrons worden afgemaakt. Tot slot bouwen we de blikvanger van de hal: een mooie trap naar de eerste etage.

Drukste station van Nederland
Utrecht Centraal is het drukste station van Nederland. Dagelijks maken er zo’n 280.000 reizigers gebruik van dit station. De verwachting is dat dit er in de toekomst zelfs 360.000 per dag zijn. We vernieuwen in Utrecht niet alleen het station, maar vernieuwen ook de sporen rond het station.

Samenwerken
ProRail werkt in de vernieuwing van station Utrecht Centraal samen met de gemeente Utrecht en NS Stations. Lees meer over het station op de projectpagina

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail