Onverwachte tegenslag omvangrijke spoorwerkzaamheden Utrecht

Veel minder treinen rond Utrecht

Maandagochtend 30 mei 2016 is helaas gebleken dat door de omvangrijke werkzaamheden rond Utrecht minder treinverkeer mogelijk is van en naar Utrecht. Door onverwachte tegenslag is deze situatie ontstaan. ProRail betreurt de hinder voor reizigers en werkt op dit moment met man en macht aan herstel. Check kort voor vertrek je Reisplanner.

29 mei 2016 Nieuwsbericht
Planning werkzaamheden rondom Utrecht aangepast

De megaklus rondom Utrecht dit weekeinde nadert de laatste fase. Per etmaal werken meer dan 1.000 mensen tegelijkertijd aan het spoor. Zoals het er nu naar uitziet worden de meeste werkzaamheden vannacht afgerond. Waar mogelijk nog langer doorgewerkt moet worden, is de zuidzijde tussen Utrecht en Houten.

Traject Utrecht – Houten
Op het traject Utrecht – Houten gaat het specifiek om het inbouwen, aansluiten en testen van seinen, wissels en andere systemen waar mogelijk meer tijd voor nodig is. Deze situatie kan betekenen dat er morgenvroeg tussen Utrecht en Houten nog geen treinverkeer mogelijk is, waardoor hier geen Sprinters kunnen rijden. Het kan mogelijk ook nog effect hebben op de intercity’s tussen Utrecht–Den Bosch. Dan betekent het dat er helemaal geen treinen kunnen rijden op dit traject.

Check reisplanner
Reist u maandagochtend 30 mei vanuit het Zuiden naar of via Utrecht en vice versa? Houd hier rekening mee in verband met mogelijke drukte en een langere reisduur. Plan kort voor vertrek de reisplanner met het laatste reisadvies. Lopen de werkzaamheden morgenvroeg inderdaad uit aan de zuidzijde van Utrecht, dan zet NS bussen in tussen Utrecht- Houten en Utrecht- Geldermalsen. De bussen kunnen in de spits echter nooit de capaciteit bieden die we met de trein kunnen bieden in de spits en het beste kunt u dan ook omreizen vanaf Den Bosch via Arnhem-Nijmegen of uw reis mogelijk iets uitstellen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail