Nieuwe onderdoorgang in Tilburg open

De gemeente Tilburg heeft 12 mei 2016 de nieuwe Willem II passage geopend. Deze nieuwe passage voor fietsers en voetgangers loopt onder het spoor door en verbindt de binnenstad van Tilburg met de Spoorzone.

ProRail verzorgde samen met aannemer Besix de ruwbouw van de onderdoorgang. De delen van de tunnel werden in korte periode gebouwd zodat ze nog in oktober 2014 tijdens een 6-daagse buitendienststelling ingeschoven konden worden. De gemeente nam zelf de afbouw voor haar rekening. Bijzonder is dat de tunnel is voorzien van ledverlichting die op de gebruikers reageert.

Veiliger kan niet
ProRail is blij met iedere nieuwe onderdoorgang omdat dat de meest veilige manier is waarop trein- en wegverkeer elkaar kunnen kruisen. Naast het risico op ongelukken, kunnen overwegen in de storing raken en leiden tot hinder voor trein- en wegverkeer. Een onderdoorgang kent die problemen niet. Wat ProRail betreft zijn felicitaties voor Tilburg dan ook zeer op zijn plaats.

Bouw station Tilburg
Vlakbij de Willem II passage zijn we nog volop aan het bouwen aan station Tilburg. Nog voor de kermis gaat de interwijkverbinding in het station open. Ondertussen zijn we in de hal en westzijde van het station opnieuw aan het kijken naar een optimale indeling van de ruimtes. Na 2016 gaan we ook nog aan de slag met het opknappen van het monumentaal dak en nieuwe fietsenstallingen aan de noord- en zuidzijde van het station.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail