Koning Willem Alexander bezoekt spoor

De verkeersleidingspost van ProRail en station Utrecht Centraal zijn dinsdag 12 april 2016 verrast met hoog bezoek: Zijne Majesteit de Koning bracht samen met staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu een werkbezoek.

De Koning was geïnteresseerd in de inzet die verkeersleiders achter de schermen leveren om ervoor te zorgen dat reizigers en goederenvervoerders zo min mogelijk last hebben van storingen op het spoor. Het werkbezoek werd afgesloten met een bezoek aan de seinzaal en een lunch waar ook Pier Eringa (CEO ProRail) en Roger van Boxtel (CEO NS) aanwezig waren.

Reeks
Het bezoek met staatssecretaris Dijksma maakt deel uit van een reeks werkbezoeken van de Koning met staatssecretarissen, waarbij de desbetreffende bewindspersoon een deel van het werkterrein van zijn of haar ministerie laat zien.

Werkzaamheden aan spoor en stations
Het werkbezoek in Utrecht stond in het teken van de ingrijpende vernieuwing van het station en infrastructuur. De Koning en staatssecretaris Dijksma spraken op Utrecht Centraal met spoorwegpersoneel, medewerkers op het gebied van service en veiligheid, vervoerders en vertegenwoordigers van reizigers. Naast sociale veiligheid, reizigerstevredenheid, en de reisbeleving in volle treinen, is ook gesproken over de samenwerking tussen NS als vervoerder en ProRail als verantwoordelijke voor het spoorwegnet.

Ontmoeting spoorpersoneel
Naast de VL-post hebben de Koning en de staatssecretaris de ‘productie-eenheid’ bezocht. Dit is de locatie waar treinpersoneel en schoonmakers tussen hun diensten verblijven en pauzeren. Na een korte ontmoeting met het spoorpersoneel, kreeg de Koning een rondleiding door de stationshal waar onder andere een OV-Servicewinkel werd bezocht.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail