OV-fiets beschikbaar op alle stations in Brabant

Op alle treinstations en 5 grote busstations in Brabant komt in 2016 een OV-fiets beschikbaar. NS is inmiddels gestart met het (ver)bouwen van de fietskluizen op 21 stations. De provincie vindt de OV-fiets in combinatie met OV een goed alternatief voor de auto en subsidieert het initiatief.

Gedeputeerde Christophe van der Maat: “Wanneer mensen overwegen om met het openbaar vervoer te reizen maar hun bestemming ligt niet op loopafstand van het station, is dat vaak een reden om toch in de auto te stappen. Met een OV-fiets is het heel eenvoudig om dat laatste deel van je reis per fiets af te leggen. Daarmee wordt het OV voor mensen een prima alternatief voor de auto en dat is voor ons reden om bij te dragen aan deze belangrijke schakel in de mobiliteit.” Met de aanleg van de kluizen op 21 stations is een bedrag van ruim € 800.000 gemoeid. NS zorgt voor het beheer en onderhoud van de OV-fietsen en de kluizen.

OV-fietskluizen
De (vernieuwde) OV-fietskluizen komen in ’s-Hertogenbosch Oost, Boxmeer, Breda-Prinsenbeek, Etten-Leur, Geldrop, Gilze-Rijen, Lage Zwaluwe, Oisterwijk, Oosterhout, Oss West, Oudenbosch, Ravenstein, Tilburg Reeshof, Tilburg Universiteit, Uden, Veghel, Vierlingsbeek, Vught, Waalwijk, Werkendam De Tol, Zevenbergen.

Gebruik van de OV-fiets
De OV-fietsen staan in aparte fietskluizen die gebruikers eenvoudig openen met de OV-chipkaart als er een OV-fietsabonnement op de kaart is geladen. Op sommige stations worden nieuwe fietskluizen gebouwd, op andere stations worden bestaande fietskluizen omgebouwd voor OV-fiets. De kluizen op station Breda-Prinsenbeek zijn inmiddels klaar voor gebruik, de andere locaties volgen de komende maanden. Een abonnement kost € 10 per jaar, een fiets huren kost € 3,35 per keer (max 24 uur).

Meer informatie
De provincie subsidieert dit initiatief vanuit het programma Fiets in de Versnelling

Meer informatie over OV-fiets is te vinden op www.ov-fiets.nl

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Brabant