Video: elektrificatie spoor Zwolle – Wierden

Bikkels in de nacht

Terwijl half Nederland vorige week maandag grote hinder ondervond van stormachtig weer, ging het plaatsen van de masten voor de bovenleiding tussen Zwolle en Wierden gewoon door. Respect voor de bikkels van aannemer VolkerRail die hier iedere nacht in touw zijn om het spoor te elektrificeren.

Nu rijden de treinen tussen Zwolle en Wierden nog op diesel. Dat wordt straks op stroom. Samen met aannemer VolkerRail is ProRail in opdracht van de provincie Overijssel bezig met het aanbrengen van bovenleiding. Daarbij is in overleg met de provincie en de reizigersorganisaties gekozen voor een bijzondere werkwijze. Tot eind oktober wordt er iedere avond en nacht gewerkt en rijden er vanaf 20:30 uur geen treinen maar bussen. Zo slaan we twee vliegen in één klap: treinen kunnen zoveel mogelijk rijden en wij hebben tijd om de bovenleiding te bouwen.

Om de 60 meter
De bovenleiding komt te hangen aan stalen masten waarvan er ruim 700 moeten worden geplaatst. Elke 60 meter één. Vanaf een trein worden de masten met een kraan op betonnen fundaties geplaatst die al eerder zijn gemaakt. Zo wordt stap voor stap het hele traject tussen Zwolle en Wierden afgelegd door deze werktrein.

Schoner, stiller en sneller
Als alles volgens plan verloopt, zijn we eind dit jaar klaar. Een jaar later (eind 2017) komt er dan een nieuwe vervoerder die gaat rijden met elektrische treinen. Dat is goed nieuws want treinen op elektra zijn stiller, schoner en goedkoper in onderhoud. Bovendien trekken ze sneller op waardoor de reistijd kan worden verkort.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail