Strukton Systems vernieuwt overwegbeveiligingen Regiotram Utrecht

In Nieuwegein en IJsselstein gaat Strukton Systems de overwegbeveiliging van de trambaan moderniseren. Dat is de uitkomst van een aanbesteding door Regiotram Utrecht, beheerder van het regionale tramsysteem, namens de provincie Utrecht. Vernieuwing van de beveiligingsinstallaties is nodig omdat deze na 30 jaar toe zijn aan vervanging.

Het contract tussen Regiotram Utrecht en Strukton Systems is op 19 november 2015 op de remise in Nieuwegein ondertekend. De opdracht is aan Strukton Systems gegund nadat is aanbesteed op basis van een EMVI procedure. Regiotram Utrecht heeft daarbij veel aandacht besteed aan kwaliteitseisen als risico- en omgevingsmanagement, duurzaamheid en vormgeving.

Hoge score op kwaliteit
Strukton scoorde hoog op de behaalde kwaliteitswaarde voor deze opdracht. Met het opnemen van buffers en de gerichte aanpak op maat voor elk van de 19 locaties waar een nieuwe overwegbeveiliging wordt gebouwd, is sprake van een realistische en goed uitvoerbare planning. Regiotram Utrecht is bovendien enthousiast over de manier waarop Strukton hinder en overlast als gevolg van de werkzaamheden wil minimaliseren. Ook het onderhoudsconcept is positief ontvangen. De nieuwe beveiliging werkt met een niet-hydraulisch ophaalsysteem van de slagbomen, waardoor kan worden volstaan met een kleine en onderhoudsarme aandrijfmotor. Met onder meer onderhoudsvrije LED-verlichting, toepassing van gelbatterijen en gebruik van gerecycled beton voor de funderingsvoeten wordt bovendien een duurzame oplossing geboden.

Start uitvoering van dit project is in de zomer van 2016. Tijdens de werkzaamheden kan de tram blijven rijden.

Over Regiotram Utrecht
Regiotram Utrecht is verantwoordelijk voor al het tramvervoer in de regio Utrecht. De circa vijftig medewerkers zorgen samen voor het beheer, het onderhoud en de uitbreiding van het tramsysteem: de baan, alle haltevoorzieningen en het rijdend materieel. Regiotram Utrecht is sinds 1 januari 2015 een uitvoeringsorganisatie binnen de provincie Utrecht, met als bijzondere opdracht om te werken aan een goed functionerend tramsysteem. www.regiotramutrecht.nl

Over Strukton Systems
Strukton heeft als technologiebedrijf een unieke positie in de markt. De focus ligt op railgerelateerde werkzaamheden en door technologie gedreven specialismen. Behalve de Nederlandse en Europese markt bedient Strukton met zijn specialismen ook steeds meer de wereldmarkt. Het bedrijf telt circa 6.700 medewerkers en heeft een omzet van 1,8 miljard euro. Strukton Systems is onderdeel van Strukton Rail en bundelt de elektrotechnische activiteiten van Strukton Rail.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Utrecht