ERTMS Level 2 Zevenaar – Duitse Grens succesvol in dienst gesteld

Zevenaar – Duitse Grens : nieuwe layout succesvol in dienst gesteld met Alstoms ERTMS en treindetectiesysteem

Op 31 augustus 2015 is de nieuwe layout tussen Zevenaar en de Duitse grens succesvol in dienst gesteld met ERTMS Level 2 systeem van Alstom. Deze indienststelling is het resultaat van veel voorbereiding en een goede samenwerking met ProRail, de opdrachtgever en Dura Vermeer.

Dankzij de nieuwe layout en de flexibiliteit van het ERTMS systeem wordt het mogelijk om meer treinen tussen Duitsland en Zevenaar op een betrouwbare en veilige manier af te handelen. In het kader van het ProRail-programma ‘Robuust Spoor’ en het realiseren van een derde spoor naar Duitsland werden de emplacementen Zevenaar en Zevenaar-Oost en het spoor tot Duitsland ingrijpend gewijzigd. Deze wijzigingen zijn in verschillende buitendienststellingen in Augustus uitgevoerd. Alstom leverde naast het ERTMS systeem ook het treindetectiesysteem Jade 2 en een VPI interlocking voor Zevenaar station.

In Europa heeft Alstom een derde van alle ERTMS infrastructuurprojecten en driekwart van alle ERTMS treinen voorzien van haar ATLAS ERTMS platform.

Alstom Transport: Een promotor van duurzame mobiliteit
Alstom Transport ontwikkelt en verkoopt het meest complete gamma van producten en diensten in de spoorwegsector. Het bedrijf biedt turnkey oplossingen voor complete vervoersystemen. Van rollend materieel (trams, treinen en metro’s) en computergestuurde veiligheidssystemen tot en met de volledige spoor-infrastructuur. Alstom Transport boekte in het belastingjaar 2014/5 een omzet van € 6,2 miljard. Het bedrijf is gevestigd in meer dan 60 landen en heeft ongeveer 28.000 mensen in dienst.

In Nederland levert Alstom trams en metro’s aan o.a. Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Tevens is Alstom verantwoordelijk voor de plaatsing en het onderhoud van de treinbeveiligingssystemen voor de Betuweroute en de Hanzelijn In Nederland is Alstom Transport gevestigd in Rijswijk, Ridderkerk en Utrecht (Utrecht is de vestiging verantwoordelijk voor treinbeveiligingssystemen met 70 mensen). Onlangs behaalde het bedrijf de hoogste trede op de CO2-prestatieladder (niveau 5).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Alstom Benelux - Nederland