Alstom vergroot zijn aanbod van spoorwegdiensten in Europa

Alstom kondigt aan een werkplaats in België voor onderhoud van treinen en reprofilering van wielen te hebben overgenomen van het bedrijf SATI. Daarmee vergroot Alstom zijn serviceaanbod voor Europese spoorwegondernemingen die goederen en/of reizigers vervoeren en voor klanten uit de spoorwegindustrie. Alstom is van plan vóór 2016 meer dan een miljoen euro te investeren in nieuwe apparatuur en installaties en in de opleiding van het personeel.

Het terrein heeft een oppervlakte van 45.000 m² en beschikt over 18 sporen; het bevindt zich in de haven van Antwerpen in België, op het kruispunt van de goederencorridors en nabij de havens van Zeebrugge en Rotterdam.

Alstom zal de huidige activiteiten voortzetten en er tevens onderhoudswerkzaamheden verrichten aan de H3, de nieuwe hybride rangeerlocomotief1. Daarnaast biedt de werkplaats van Alstom de mogelijkheid om ERTMS-beveiligingsapparatuur2 in treinen te kunnen installeren.

"Alstom heeft al meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van services en vergroot hiermee zijn aanbod op de markt in de Benelux, zo gaat de site deel uitmaken van een Europees netwerk voor lokale dienstverlening aan onze klanten", aldus Marcel Miller, president van Alstom Belgium.

Het aanbod van Alstom bevat een uitgebreid assortiment van spoorwegdiensten voor alle aspecten van de exploitatie van treinen, infrastructuur en spoorbeveiligingsapparatuur. Deze diensten omvatten het onderhouden en moderniseren van spoorwegproducten, het leveren van onderdelen en het uitvoeren van reparaties en herstelwerkzaamheden.

De werkplaats in Antwerpen vormt een aanvulling op de belangrijkste vestigingen van Alstom voor spoorwegdiensten in Europa (Duitsland, Spanje, Italië, Roemenië, Verenigd Koninkrijk, Polen en Zweden) en de rest van de Wereld (Brazilië, Chili, Egypte, Kazachstan, Mexico, Singapore, Turkije, de VS, enzovoort).

1 Rangeerlocomotieven worden gebruikt op rangeerstations, platforms, industrieterreinen, havengebieden, constructiewerkplaatsen, enzovoort.

2 European Rail Traffic Management System

Over Alstom Transport

Alstom Transport is een voorvechter van duurzame mobiliteit. De onderneming ontwikkelt en biedt het meest complete assortiment systemen, apparaten en services in de spoorwegsector. Alstom Transport verleent diensten voor alle vervoerssystemen – rollend materieel, seingeving en infrastructuur -, verzorgt onderhoud en modernisering en biedt zijn klanten geïntegreerde oplossingen. In het boekjaar 2013/14 noteerde Alstom Transport een omzet van 5,9 miljard euro. Alstom Transport is actief in meer dan zestig landen en heeft ongeveer 28.300 werknemers.

In België werken bij Alstom Transport ongeveer 1100 mensen in de vestiging in Charleroi, die binnen de groep een unieke expertise heeft ontwikkeld op het gebied van tractiesystemen en spoorbeveiligingssystemen, met name ten aanzien van de Europese standaard ETCS. De onderhoudsafdeling biedt een uitgebreid assortiment services en bestaat uit bijna 100 medewerkers.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ALSTOM Transport Nederland