21 liggers voor nieuw viaduct in Roosendaal

Voor een nieuw viaduct aan de Leemstraat in Roosendaal worden in het weekend van 30 en 31 augustus 21 liggers op hun plaats gehesen. Het viaduct wordt onderdeel van een nieuwe verbindingsweg tussen de bedrijventerreinen Majoppeveld en Borchwerf. Vanwege de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Roosendaal en Breda. NS zet bussen in.

ProRail bouwt het viaduct samen met aannemer CFE in opdracht van de gemeente Roosendaal. De werkzaamheden zijn gestart in april met het storten van de fundatie en het bouwen van de landhoofden. Komend weekend worden met een 500 tons kraan 21 liggers geplaatst die tussen 44 en 46 ton per stuk wegen. De ruwbouw van het viaduct wordt dit najaar overgedragen aan de gemeente die de weg zal afbouwen.

Onderhoud in Etten-Leur en Rucphen

De werkzaamheden in Roosendaal worden gecombineerd met onderhoud aan het spoor in Etten-Leur en Rucphen. In Etten-Leur wordt komend weekend een wissel verwijderd die niet meer wordt gebruikt. En in Rucphen wordt een deel van het spoor vernieuwd samen met de overweg aan de Onze Lieve Vrouwestraat. Door het spoor tijdig te vernieuwen blijft het in goede conditie en kunnen treinen er veilig overheen blijven rijden.

Nog meer liggers

ProRail bouwt nog een tweede viaduct voor de gemeente Roosendaal aan de Vaartkant. Ook dit is onderdeel van de nieuwe verbindingsweg. De liggers voor dit viaduct worden over twee weken geplaatst in het weekend van 13 en 14 september. Er rijden dan geen treinen tussen Roosendaal, Oudenbosch en Zevenbergen.

Gevolgen treinverkeer

In verband met de werkzaamheden rijden er vanaf zaterdagochtend 01:00 uur tot maandagochtend 05:00 uur geen treinen tussen Roosendaal en Breda. NS zet stop- en snelbussen in en adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner te raadplegen via www.ns.nl, de NS reisplanner Xtra app of te bellen met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail