Werkzaamheden op perron 1 station Eindhoven

Vanaf maandag 18 augustus wordt er vijf weken lang aan perron 1 gewerkt op station Eindhoven. De bestaande blusleidingen onder het perron worden vernieuwd en het perron wordt iets verhoogd voor een betere instap in de trein. De werkzaamheden zijn onderdeel van de vernieuwing van het station door NS, ProRail en de gemeente Eindhoven.

Hinder

Reizigers kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden op de perrons. Er wordt gewerkt in fases waarbij steeds delen van het perron worden afgezet. Ook de tijdelijke loopbruggen tussen perron 1 en 2 worden af en toe afgesloten. In een aantal weekenden heeft het ook gevolgen voor de sprinter tussen Eindhoven en Weert. De intercity naar Weert rijdt dan wel, maar de sprinter wordt vervangen door stopbussen.

Klaar voor de toekomst

Station Eindhoven is uit haar jasje gegroeid en wordt op dit moment grondig verbouwd. Het station krijgt een nieuwe, 13 meter brede reizigerspassage met aan weerszijde winkels en horecagelegenheden. Er komen liften en op- en neergaande roltrappen naar alle perrons, zodat iedereen zelfstandig kan reizen.

Vernieuwing

De vernieuwing is onderdeel van de grootste stationsverbouwing ooit. Vanwege de groei van het treinverkeer de afgelopen jaren zijn bestaande stations uit hun jasje gegroeid en zien nieuwe stations het levenslicht.

Onderwerpen:

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail