Extra controles tegen spoorlopers langs Zeeuwse spoor

rail seinen spoorbeveiliging

Buitengewoon Opsporingsambtenaren (BOA’s) van ProRail surveilleren vanaf donderdag extra langs het Zeeuwse spoor. Dagelijks worden hier mensen waargenomen die langs het spoor lopen. Dat is levensgevaarlijk en hindert het treinverkeer. Op spoorlopen staat daarom een boete van 140 euro.

Spoorlopers zijn mensen die zich te dicht in de omgeving van het spoor begeven. Het gaat bijvoorbeeld om mensen die bramen willen plukken, het spoor gebruiken als wandel- of fietsroute, bewust de kortste weg nemen of spelende kinderen. Via machinisten krijgt ProRail jaarlijks circa 2800 meldingen. Maatregelen om spoorlopers tegen te gaan zijn onder meer het plaatsen van hekwerken, cameratoezicht, het voeren van campagnes en dagelijkse surveillances door onze BOA’s.

Spoorlopen veroorzaakt grote vertraging

Machinisten schrikken enorm wanneer ze iemand langs het spoor zien lopen. Ook zijn ze uit veiligheidsoverwegingen gedwongen op de rem te gaan staan. De vertraging die op deze manier wordt veroorzaakt is gemiddeld drie uur en twintig minuten per dag. ProRail doet er daarom alles aan dit terug te dringen. Wanneer de BOA’s iemand op heterdaad betrappen, zijn zij bevoegd een boete uit te schrijven van 140 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail

Extra controles tegen spoorlopers langs Zeeuwse spoor | Infrasite