Bouw onderdoorgang Om den Noort gegund aan Mobilis

Minder reizigershinder dan voorzien

Oplevering voorjaar 2016

Spoor meer capaciteit, veiliger, betrouwbaarder

ProRail heeft aannemer Mobilis de bouw van onderdoorgang Om den Noort in Wolvega gegund. De onderdoorgang is gegund voor 4,19 miljoen euro en zorgt dat de daargelegen overweg kan verdwijnen.

Het maakt groei van treinverkeer tussen Leeuwarden en Zwolle van 2 naar 4 treinen per uur mogelijk. Door de extra treinen komen er ook meer overstapmogelijkheden voor inwoners van de gemeente Weststellingwerf voor de treinen naar Leeuwarden en de Randstad. De onderdoorgang zorgt voor meer veiligheid, voor trein- en wegverkeer en ook voor een betrouwbaarder treinverbinding.

Samenwerking

ProRail, de provincie Fryslân en gemeente Weststellingwerf werken samen aan de bouw van de onderdoorgang. De onderdoorgang wordt gefinancierd door de gemeente Weststellingwerf en uit de RSP-gelden, die de drie noordelijke provincies investeren in economie en bereikbaarheid. De onderdoorgang maakt tevens onderdeel uit van Spoorplan Noord-Nederland.

Minder reizigershinder

Positief aan de bieding van Mobilis was onder andere dat de aannemer minder reizigershinder veroorzaakt tijdens de bouw. Oorspronkelijk waren drie buitendienststellingen met hinder voor reizigers voorzien. Maar Mobilis plant in plaats daarvan twee weekenden, waarvan eentje in april en eentje in juli 2015.

Planning

Oplevering is voorzien eind april 2016. Start bouw eind 2014/begin 2015. Er kunnen straks auto’s, fietsers en voetgangers gebruik van maken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail