Nieuw spoor tussen Den Bosch en Vught

Komend weekend worden er delen van het spoor vernieuwd tussen Den Bosch en Vught. Ook vinden er nog restwerkzaamheden plaats in het kader van het project ‘Sporen in Den Bosch’. In verband met deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Tilburg – Den Bosch en Den Bosch – Boxtel. Richting Utrecht rijden er op zaterdag en zondag minder treinen.

Tussen Den Bosch en Vught worden op verschillende locaties spoorstenen, dwarsliggers en spoorstaven vernieuwd. Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden en te zorgen dat de treinen er veilig overheen kunnen blijven rijden. Daarnaast stond dit weekend ook al gereserveerd om eventuele restwerkzaamheden uit te voeren die nog onderdeel zijn van het project ‘Sporen in Den Bosch’. Het gaat onder meer om het verplaatsen van een sein en het afwerken van de inspectiepaden op het emplacement in Den Bosch.

Hinder

Omwonenden kunnen mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden en zijn vooraf per brief geïnformeerd. Het kan dan gaan om:

• ronkende machines en motoren

• bouwverlichting

• bouwverkeer

Gevolgen treinverkeer

In verband met de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk tussen Tilburg – Den Bosch en Den Bosch-Tilburg. Ook rijden er minder treinen tussen Den Bosch en Utrecht. NS zet stop- en snelbussen in en adviseert reizigers voor vertrek de reisplanner op www.ns.nl of m.ns.nl te raadplegen. Ook kunt u bellen met 0900-9292 (€ 0,70 per minuut). Speciaal voor de Luchtmachtdagen in Gilze-Rijen rijdt er een pendelbus vanaf station Tilburg Reeshof. De intercity van Den Haag naar Venlo maakt hier, speciaal voor dit evenement een extra stop. Voor bezoekers van het Best Kept Secret Festival rijdt er een buspendeldienst vanaf station Tilburg.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail