Grootschalige spoorvervanging metrobaan emplacement Waalhaven-Tussenwater

De RET werkt van maandag 21 juli tot en met zondag 31 augustus 2014 aan een grootschalige spoorvervanging van de metrobaan tussen emplacement Waalhaven en station Tussenwater. Na 40 jaar intensief gebruik zijn de metrosporen aan vervanging toe. Dit onderhoud zorgt ervoor dat de metrobaan ook in de toekomst een veilige en comfortabele verbinding blijft. Tijdens de werkzaamheden rijdt metro D niet tussen Slinge en De Akkers. Reizigers van en naar Hoogvliet/Spijkenisse kunnen gebruik maken van de A, B en C lijn. Reizigers vanuit Rhoon en Poortugaal kunnen gebruik maken van pendelbussen richting Slinge en Tussenwater.

Gevolgen voor de reizigers

Tijdens de werkzaamheden rijdt metro D alleen tussen Rotterdam Centraal en Slinge en rijden er geen metro’s tussen Slinge en Tussenwater. Reizigers van en naar Hoogvliet en Spijkenisse wordt geadviseerd om met metro A, B of C te reizen. Metro A en B rijden tijdelijk door tot De Akkers. Tijdens de spits rijdt metro A tussen Binnenhof en De Akkers. Metro B rijdt de hele dag tussen Nesselande en De Akkers. Metro C rijdt volgens de normale dienstregeling. Reizigers van en naar Rhoon en Poortugaal kunnen gebruik maken van de pendelbus die rijdt naar Slinge en Tussenwater.

Gevolgen voor de omgeving

Gefaseerd over het hele traject tussen emplacement Waalhaven (nabij rijksweg A15) en metrostation Tussenwater wordt er 24 uur per dag gewerkt, waarbij de geluidsoverlast zo minimaal mogelijk wordt gehouden. Om verkeershinder te voorkomen, worden bouwmaterialen zoveel mogelijk per spoor vervoerd.

Meer informatie

Meer informatie voor omwonenden is te vinden op ret.nl/werkzaamheden.

Vanaf 7 juli aanstaande kunnen reizigers voor het complete reisadvies en uitgebreide reisinformatie terecht op ret.nl/omleidingen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: RET