Siemens Nederland bereikt hoogste niveau op de CO2-prestatieladder

1814 logo siemens

Siemens Nederland voldoet aan de eisen voor niveau 5 van de CO2-prestatieladder. Inspecteurs van certificeerder Bureau Veritas hebben dit na een bezoek aan Siemens geconcludeerd en waren onder de indruk van de progressie die de afgelopen maanden is gemaakt.

Gedurende de audit is vastgesteld dat de Siemens organisatie zich in de volle breedte bewust is van het verantwoord omgaan met CO2. De Raad van Bestuur en het verantwoordelijk management hebben hiervoor hun commitment uitgesproken. Zoals eerder de systemen van Siemens Real Estate (SRE) en het fleetmanagement klaar waren voor het monitoren en ondersteunen van de CO2-doelstellingen draait niveau 5 met name om de externe, maatschappelijke rol.

De doelstelling van Siemens Nederland om in 2013 zes procent te besparen op het eigen energieverbruik en CO2-emissie is ruimschoots gehaald. De doelstelling voor 2015 20% te besparen is ambitieus maar wel realistisch. Siemens Nederland zal op korte termijn starten met de renovatie van haar hoofdkantoor in Den Haag, waarbij duurzaam gebruik van energie een uitgangspunt zal zijn.

Siemens wil voor haar relaties een duurzaamheidspartner zijn in de gehele keten. Daarom zijn eerst besparende maatregelen in eigen huis genomen en is nu met de ketenpartners het overleg gestart. Daarbij wordt van hen gevraagd energiebewust te acteren bij de inzet van producten en diensten. Hiervoor gaat Siemens de dialoog aan met de ketenpartners en heeft het bedrijf zijn inkoopvoorwaarden aangepast.

Klanten realiseerden in 2013 met behulp van het groene portfolio van Siemens een reductie van de CO2 uitstoot met 377 miljoen ton. Dit is gelijk aan de gezamenlijke jaarlijkse uitstoot van Berlijn, Delhi, Hong Kong, Istanboel, Londen, New York, Singapore en Tokyo. Siemens AG staat al jaren op plaats 1 van de Dow Jones Sustainability Index in de categorie Diversed Industrials.

Meer informatie over het beleid en de doelstellingen van Siemens Nederland vindt men op:

http://www.corporate.siemens.nl/nl/duurzaamheid/index.htm

http://www.corporate.siemens.nl/nl/duurzaamheid/co2-prestatieladder.htm

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Siemens Nederland N.V.

Siemens Nederland bereikt hoogste niveau op de CO2-prestatieladder | Infrasite